Δυο επιθέσεις Ισραήλ κατά Συρίας. Τα μεσάνυχτα βομβάρδισαν θέσεις σε Deraa,Qouneitra και το πρωί αποθήκη πυρομαχικών στη Χομς μεγάλη έκρηξη 11 τραυματίες …..

Χομς

Δυο επιθέσεις του Ισραήλ κατά Συρίας. Τα μεσάνυχτα με ελικόπτερα κατά συριακού Γκολάν και το πρωί βομβάρδισε αποθήκη πυρομαχικών σε στρατόπεδο στη Χομς.

1.Το Ισραήλ βομβάρδισε με πυραύλους κατά θέσεων περιοχής του Νότου στη Συρία προκαλώντας υλικές ζημιές .Ο ανταποκριτής του Sana ανέφερε πως ελικόπτερα του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα από τον εναέριο του κατεχόμενου συριακού Golan με πυραύλους σε θέσεις του συριακού νότου προκαλώντας υλικές ζημιές..

2.To Iσραήλ βομβάρδισε το πρωί Παρασκευής μια αποθήκη πυρομαχικών στην Κεντρική Συρία προκαλώντας μια μαζική έκρηξη σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από Συρία.

Το Sana μετέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε πολλές εκρήξεις και πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν επικαλούμενο τον τοπικό κυβερνήτη της Homs. Στη συνέχεια το Syrian News Agency ανέφερε πως η έκρηξη το πρωί στις 9:25 π.μ σε στρατιωτική βάση της Χομς προήλθε από ανθρώπινο λάθος. 10 τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.Για 11 πολίτες τραυματίες κάνουν λόγο τοπικά μέσα από την έκρηξη στο νότο της Χομς…Πολίτες τραυματίστηκαν σε αστική ζώνη καθώς εκσφενδονίστηκαν βλήματα και οβίδες λόγω της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών και πυραύλων του που βρίσκεται στη νότια έξοδο από το Homs..

Εικόνα
Εικόνα

Η επίθεση επήλθε κάποιες ώρες μετά από σερί χτυπημάτων κατά δυνάμεων υποστηριζόμενων από το Iran στο Golan, που είναι εντός συριακής πλευράς αναφέρει το ισραηλινό i24news.tv. 

Το αντιπολιτευόμενο (OSDH), αναφέρει πως βομβαρδίστηκαν “στρατιωτικές θέσεις συριακού στρατού και φιλο-ιρανικών πολιτοφυλακών”, στις 2 γειτονικές συριακές επαρχίες Deraa (στην Basri Sham) και Qouneitra, που συνορεύουν με Golan.

Το Sana για την έκρηξη την πρωινή στη Χομς αναφέρει πως ο κυβερνήτης της Homs, ο Tallal Barazi,ανέφερε πως η έκρηξη έγινε σε στρατιωτικές θέσεις στα ΝΑ περίχωρα της πόλης και γίνονται έρευνες για προσδιορισμό αιτίας. Ο κυβερνήτης είπε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πρόκειται για επίθεση.

L’image contient peut-être : nuage, ciel et plein air
Εικόνα
Εικόνα

dimpenews.com