Οι ΗΠΑ πιέζουν την Κύπρο για απαγόρευση ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων λόγω Συρίας. Ζητούν από Λευκωσία να παίξει για Άγκυρα στο συριακό….

Το δεξί χέρι του ”Φιλέλληνα” Πομπέο ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ ο Μάθιου Πάλμερ βρήκε ν΄ασκήσει πιέσεις στην διχοτομημένη Κύπρο υπέρ τούρκικων συμφερόντων δια της τεθλασμένης του συριακού.Αναφορικά με την πρόσβαση των ρωσικών πολεμικών σκαφών, είπε «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παροτρύνουν να σταματήσουν οι τακτικές επισκέψεις του ρωσικού ναυτικού στα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα πλοία συμβάλλουν σε αποσταθεροποιητικές πράξεις στη Συρία», αναφέρει στην επιστολή του ο Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΗΙ.

Ποιές είναι οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία; Eξ αρχής και 8 χρόνια μετά είναι το επίσημο συριακό κράτος που υποστηρίχθηκε από Ρωσία και η συριακή ψευδής αντιπολίτευση τζιχαντιστών που υποστηρίχθηκε με όλους τους δυνατούς τρόπους από Τουρκία (ΗΠΑ).

Ασκώντας πίεση στην Κύπρο ν΄απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των ρώσικων πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της γιατί αυτά βοηθούν στη Συρία σαφώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το αντιασαντικό στρατόπεδο που είναι η τούρκικη πτέρυγα της ποικιλόμορφης αντιπολίτευσης…Δηλ. ζητούν από Λευκωσία να παίξει για Άγκυρα στο συριακό.

dimpenews.com