Ο LNA ή το ρώσικο Pantsir-S1 κατέρριψε το τούρκικο αεροσκάφος στη Λιβύη;;…Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας Pantsir-S1 εγκαταστάθηκε στο Zintan στη Λιβύη.

Το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1 εγκαταστάθηκε στη Λιβύη στην περιοχή της πόλης Zintan σύμφωνα με αναφορές. Την ίδια στιγμή αγριεύει η κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας (ΗΠΑ) για Λιβύη…..Καταρρίφθηκε τούρκικο αεροσκάφος και το ερώτημα που τίθεται είναι το κατέρριψαν οι Ρώσοι ή ο LNA;;

To Tμήμα Στρατιωτικών Πληροφοριών του (LNA), που διευθύνεται από τον Khalifa Haftar,ανακοίνωσε τα χαράματα της Παρασκευής πως κατέρριψε ένα τουρκικό αεροσκάφος στα δυτικά της Tripoli στη Λιβύη.

Ο LNA στην επίσημη σελίδα του στο Facebook δήλωσε πως οι «η αεράμυνά του κατέρριψε ένα τούρκικο αεροπλάνο που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει αεροπορική επιδρομή στη βάση του Al-Watiyah» στα δυτικά της χώρας.

Το επεισόδιο εγγράφεται στο πλαίσιο της νέας επιχείρησης του LNA για να ολοκληρώσει την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τις ένοπλες πολιτοφυλακές του εγκάθετου της διεθνούς κοινότητας και της Άγκυρας.

dimpenews.com