Οι τρομοκράτες “Wa Harredh al-Mou’minin” επιτέθηκαν και κατέλαβαν το Tunjarah (Tanjar) στην πεδιάδα Ghab στα ΒΔ της Hama. Περί τους 30 νεκροί Σύριοι στρατιώτες.

Οι μαχητές των τρομοκρατικών ένοπλων ομάδων “Wa Harredh al-Mou’minin”επιτέθηκαν στις θέσεις του Συριακού Στρατού στο Tunjarah (Tanjar) στην πεδιάδα Ghab στα ΒΔ της Hama τα χαράματα της 10ης Μαίου. .

Σύμφωνα με τον πολεμικό ανταποκριτή Oleg Blokhin, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι μαχητές κατέλαβαν τον οικισμό Tanjar. Επί του παρόντος, οι μονάδες SAA ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση. 26 Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον άξονα Sahl Al-Ghab ως αποτέλεσμα της επίθεσης των τρομοκρατών που χρησιμοποίησαν παγιδευμένα οχήματα. Απώλειες είχαν και οι τζιχαντιστές….

Tην Κυριακή σκοτώθηκαν, 35 μαχητές του συριακού στρατού ή συμμαχικών του πολιτοφυλακών και 13 τζιχαντιστές, κυρίως του groupuscule Houras al-Din, που συνδεέται με Al-Qaïdaστα ΒΔ της Hama, γειτονικής του Idleb, μετέφερε η αντιπολιτευόμενη ΜΚΟ (OSDH).Οι μάχες ξέσπασαν από μια νυχτερινή επίθεση τζιχαντιστική κατά θέσεων συριακού στρατού σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

To ρωσοτουρκικό bras de fer εντείνεται σε Συρία Λιβύη. Η Τουρκία αντεπιτέθηκε μέσω των υποκινούμενων τρομοκρατών της στη Β Χάμα για α΄φορά τόσο δυναμικά μετά τη συμφωνία με Ρωσία για εκεχειρία στο Ιντλίμπ για να εξισορροπήσει την πίεση που δέχεται ο προστατευόμενος της GNA στη Λιβύη από τις δυνάμεις του Χαφτάρ που υποστηρίζει ενεργά η Ρωσία.

UPDATE Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές ο στρατός ανακατέλαβε το Tanjar σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες.

Στο κυβερνείο του Idlib, ο SAA έστειλε πολλές ενισχύσεις προς πεδιάδα al-Ghaab, όπου προηγουμένως σ΄επίθεση κι ενέδρα έχασε 34 άνδρες του. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους τρομοκράτες “Rouse the Believers”, που δημιουργήθηκε από συγχώνευση 3 οργανώσεων: Front Ansar al-DinAnsar al-Tawhid και Ansar al-Islam.Αυτές σχετίζονται με Al-Qaïda. 

Στο κυβερνείο της Al-Hasakah, μάχες ξέσπασαν μεταξύ 2 oμάδων του FSA που υποστηρίζεται από την Τουρκία ανάμεσα σε Sultan Murad κι Al Hamza. Η διαφορά τους είναι η διανομή από πλιάτσικο σε πόλεις και χωριά.

dimpenews.com