Κόκκινη ομίχλη με δυνατή οσμή θείου σε νομό Παρισιού και Β Γαλλία.Αυξημένες συγκεντρώσεις NO² και SO² στην ατμόσφαιρα από άγνωστη αιτία….Ιεζεκιήλ (38κεφ. 22): καὶ ὑετῷ κατακλύζοντι καὶ θεῖον βρέξω ἐπ’ αὐτὸν..

Υπάρχει μια ερυθρή ομίχλη-αιθαλομίχλη με δυνατή οσμή θείου σε όλο το νομό του Παρισιού το λεγόμενο ile de France. Παρατηρείται επίσης σε Chartres και Oise σε γεωγραφικά διαμερίσματα στο βορρά Γαλλίας.Ουρανός ερυθροκίτρινος και οσμή έντονη προς το βράδυ σε Paris, Versailles (Yvelines), Claye-Souilly (Seine-et-Marne), Boulogne (Hauts-de-Seine), Aulnay-sous-Bois (Seine-Saint-Denis) …

Στην ατμόσφαιρα μετρήθηκε μια ισχυρή συγκέντρωση NO² (διοξείδιο αζώτου) και SO² (διοξείδιο του θείου). Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη εξήγηση αλλά μόνο υποθέσεις….Σύμφωνα με πολλούς χρήστες διαδικτύου η οσμή έντονη του θείου είναι αισθητή σε όλο το Ile de France ως το Oise.Δεν παρατηρούνται ενεργές πυρκαγιές μέσω δορυφόρου.
Το “La Plume Libre” αναφέρει στο twitter : ο Emmanuel Gregoire,ο αντιδήμαρχος Παρισιού ανακοινώνει ότι καμιά πυρκαγιά ή βιομηχανικό ατύχημα δεν συνέβη. Πιθανολογεί ότι η οσμή θείου θα μπορούσε να σχετίζεται με έντονο υετό κι ανάμειξη αποχετευτικού δικτύου….Ο Emmanuel Grégoire,ανέφερε ότι « δεν υπάρχει ανάγκη συναγερμού».

H le parisien μιλά για μια «οσμή θείου» στην Ile-de-France :πολλές υποθέσεις για μια μυστηριώδη οσμή..Η πυροσβεστική έλαβε πολλές κλήσεις.Οι αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η ακριβής προέλευση.
 Το εργαστήριο της Νομαρχιακής Αστυνομίας έλαβε δείγματα χθες το βράδυ για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της μυρωδιάς του θείου που ενόχλησε τους κατοίκους της Ile-de-France.

Η οσμή αναφέρθηκε ως το Melun (50 χλμ νότια του Παρισιού) και το Meaux (50 χλμ ανατολικά του Παρισιού). Αλλά επίσης από σήμερα το πρωί της Δευτέρας, στο Hauts-de-France ή στο Pays de la Loire. “Η οσμή θείου ήταν αναγνωρίσιμη, αλλά η συγκέντρωση ήταν πολύ, πολύ χαμηλή”, δήλωσε ο Emmanuel Grégoire αντιδήμαρχος του Παρισιού την Δευτέρα το πρωί.Υπέθεσε ότι ευθύνεται «η υγιεινής των λυμάτων ή «ένα νέφος διοξειδίου του θείου που φθάνει από το εξωτερικό»..

Διοξείδιο του αζώτου από καταιγίδες ή από το εξωτερικό;
Μια άλλη υπόθεση: η πιθανότητα ρύπανσης από οξείδια του αζώτου. Μπορεί να προκληθεί από καταιγίδες και υπήρχαν πολλές αυτό το Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Παρισιού, θα μπορούσε επίσης να προκληθεί από ρύπανση από διοξείδιο του αζώτου (NO2) από τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Vincent-Henri Peuch, διευθυντή του προγράμματος Copernicus, ενός προγράμματος παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το περιεχόμενο του αέρα άλλαξε κατά τη διάρκεια του απογεύματος, φορτισμένο με νιτρικό, αμμώνιο και θειικό άλας, υπό την επίδραση των μαζών d αέρα από τη βόρεια Ευρώπη. Αλλά “πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ρύπανση από λεπτά σωματίδια (PM2.5 / PM10) και όχι NO2, ακόμη και αν η ροή του Βορρά πιθανότατα επέστρεψε γρήγορα ένα ολόκληρο σύνολο ρύπων και που παρέμεινε σε χαμηλά στρώματα “, είπε.

Tην Κυριακή 10/5/ 2020, όλοι οι κάτοικοι του Ile-de-France αισθάνθηκαν αυτή την πολύ έντονη οσμή, από τις 18h σε κάποιες πόλεις. Τα άτομα μιλούν για οσμή θείου αναφέρει το actu.fr. Oι ιντερναύτες λένε ότι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.

Κάποιοι πολίτες μιλούν για μείγμα όξινης βροχής και μόλυνσης. Κάποιοι internautes αναφέρουν ότι « ψέκασαν με θείο για να σκοτώσουν τον ιό πριν το τέλος της καραντίνας« που συνέβη σήμερα Δευτέρα 11 Μάη..Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι έχουν λάβει πάρα πολλές κλήσεις, επιβεβαιώνουν ότι “δεν υπάρχει σημαντική επέμβαση”. Προσθέτουν ότι αυτή η μυρωδιά θα μπορούσε να οφείλεται στην υπερχείλιση των υπονόμων.

Άλλη εξήγηση που δίνεται είναι ότι παρόμοιο φαινόμενο με θείο εμφανίστηκε στο Wuhan αρχές Φλεβάρη και υπήρχε τότε φήμη ότι είναι από τις μαζικές καύσεις νεκρών σε κρεματόρια…

Tι λένε οι Γάλλοι; υετός, θείο,βόθρος ..

ή είναι τα προεόρτια:

Ιεζεκιήλ (38κεφ. 22): καὶ ὑετῷ κατακλύζοντι ….καὶ θεῖον βρέξω ἐπ’ αὐτὸν..

Ιεζεκιήλ (38κεφ. 22):  καὶ κρινῶ αὐτὸν θανάτῳ καὶ αἵματι καὶ ὑετῷ κατακλύζοντι καὶ λίθοις χαλάζης, καὶ πῦρ καὶ θεῖον βρέξω ἐπ’ αὐτὸν καὶ ἐπὶ πάντας τοὺς μετ’ αὐτοῦ καὶ ἐπ’ ἔθνη πολλὰ μετ’ αὐτοῦ..

Ιεζεκιήλ: καὶ ἐλάβοσαν τὴν βάσανον αὐτῶν μετὰ τῶν καταβαινόντων εἰς βόθρον 

dimpenews.com