ΒΕΛΓΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΑΝ στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο Wuhan ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ covid19.Αυτό ενισχύει την εκδοχή του ΥΠΕΞ Κίνας ότι ο στρατός ΗΠΑ ενέσπειρε τον κορωνοϊό στο Wuhan.

Βέλγοι, Γάλλοι, Ισπανοί αθλητές που μετείχαν στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο Wuhan παρουσίασαν συμπτώματα covid19.Αυτό ενισχύει την εκδοχή του ΥΠΕΞ Κίνας ότι ο στρατός ΗΠΑ ενέσπειρε τον κορωνοϊό στο Wuhan.

O βέλγικος τύπος σήμερα 12/5/20 ρίχνει φως στη ρίζα του κακού στο πως ξεκίνησε ο covid19 και ουσιαστικά με τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του ενισχύει την εκδοχή που η Κίνα ισχυρίστηκε ότι δηλ. όλα ξεκίνησαν από μολυσμένους Αμερικανούς στρατιωτικούς αθλητές που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αθλητικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Wuhan τον Οκτώβρη του 2019. Η βέλγικη μεγάλου τιράζ εφημερίδα la Libre αναρωτιέται ”Περιπτώσεις Covid-19 από τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αθλητικούς Αγώνες τον Οκτώβρη του 2019;Oι Βέλγοι Αθλητές είχαν συμπτώματα στα τέλη Νοέμβρη. ”

Και συνεχίζει ”πολλοί αθλητές που συμμετείχαν τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αθλητικούς Αγώνες τον Οκτώβρη του 2019 στο Wuhan, στην Κίνα μεταφέρουν πως είχαν υπέφεραν από συμπτώματα ανάλογα με αυτά του Covid-19. Αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τις έρευνες στην ρίζα-καταγωγή του ιού.

“Υπάρχουν πολλοί αθλητές των Παγκόσμιων στρατιωτικών αθλητικών αγώνων που ήταν πολύ άρρωστοι.” Την 25η Μάρτη του τρέχοντος σε συνέντευξη στο JT της τοπικής τηλεόρασης  Loire 7, η Élodie Clouvel δεν είχε περιστροφές. Η πενταθλήτρια, μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στους αγώνες στο Wuhan,τον Οκτώβρη του 2019,είχε τότε εξηγήσει πως πιθανότατα αυτή είχε μολυνθεί από τον Covid-19, όπως και πολυάριθμα μέλη της αντιπροσωπείας,βασιζόμενη κυρίως σε προτάσεις ενός στρατιωτικού γιατρού που συνάντησε κατά το 2020.

La délégation américaine, lors de la cérémonie d’ouverture de la 7ème édition des Jeux mondiaux militaires, le 18 octobre 2019 à Wuhan.

Οι 7οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αθλητικοί Αγώνες άρχισαν στις 18 Οκτώβρη, στην πόλη Wuhan, στην Κίνα (πόλη που βρίσκεται στην επαρχία Hubei). 10.000 αθλητές προερχόμενοι από 110 χώρες αναμένονταν σε αυτό το rendez-vous να διαγωνιστούν σε 25 αθλήματαet που έληξε στις 27 Οκτώβρη. Τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη του 2019, 52 στρατιωτικοί αθλητές πέταξαν για το Wuhan (Κίνα) για ν΄αντιπροσωπεύσουν το Βέλγιο στους 7ους “World Military Games” (WMG).Το Βέλγιο θα συμμετείχε σε 9 αθλήματα (λίστα των αθλητών ανά σπορ είναι επισυναπτόμενη) κι ήλπιζε πως θα έφερνε σημαντικά αποτελέσματα.

Από τότε, πολλοί αθλητές που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αθλητικούς Αγώνες 2019 στο Wuhan, στην Κίνα, μεταφέρουν που υποφέρουν από συμπτώματα ανάλογα αυτών του Covid-19. Επίσης η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μοντέρνο Πένταθλο η Elodie Clouvel διαβεβαίωσε σε συνέντευξή της τέλος Μάρτη στην τοπική Télévision Loire 7, ότι αυτή θεωρούσε πως μολύνθηκε με τον σύντροφό της Valentin Belaud, επίσης πενταθλητή, κατά τη διάρκεια των Αγών καθώς συμμετείχαν ως μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας..

Σύμφωνα με τις 2 εκδοχές on line αυτής της συνέντευξης της οποίας μια ή το επίμαχο μέρος κόπηκε. “Πιστεύω ότι με τον Valentin είχαμε ήδη τον coronavirus, εν τέλει τον Covid-19 γιατί ήμασταν στο Wuhan για τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αθλητικούς Αγώνες στο τέλος Οκτώβρη. Και στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι μετά τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες όλοι αρρωστήσαμε με τα ίδια συμπτώματα. Ο Valentin έχασε τρεις ημέρες προπόνησης. Ήμουν επίσης άρρωστη. Είχα μια μεγάλη επιπεφυκίτιδα (…) ήταν τόσο περίεργο… Είχα πράγματα που εγώ δεν είχα πριν “.””Δεν ανησυχούσαμε περισσότερο από αυτό γιατί δεν το συζητούσαμε ακόμη, αλλά είναι αλήθεια ότι επιστρέψαμε από το Wuhan και τότε ήταν που αναπτύχθηκε ο ιός και εμείς aρχίσαμε να μιλάμε για αυτό. Υπάρχουν πολλοί αθλητές από τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες που ήταν πολύ άρρωστοι. Είχαμε επαφή με τον στρατιωτικό γιατρό πρόσφατα που είπε: θεωρώ ότι το είχατε γιατί υπάρχουν πολλά άτομα αυτής της αντιπροσωπείας που αρρώστησαν””, προσθέτει.

“Πονόλαιμος και βήχα αρχές Δεκέμβρη”

Από την πλευρά του, ο γαλλικός στρατός ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε καμία αναφορά ασθένειας που θα μπορούσε «εκ των υστέρων» να μοιάζει με το Covid-19 από Γάλλους στρατιωτικούς αθλητές κατά την επιστροφή τους από τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Θερινούς Αγώνες, που διοργανώθηκαν τον Οκτώβρη στο Wuhan, αντιδρώντας στη μαρτυρία της Γαλλίδας αθλήτριας που πιστεύει ότι μολύνθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των Αγώνων. “Δεν υπήρξαν, στο εσωτερικό της γαλλικής αντιπροσωπείας των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων, περιπτώσεις δηλωμένων στην Υπηρεσία Υγείας του Στρατού γρίπης ή νοσηλεία κατά την επιστροφή των JMME, που μπορούσν να μοιάζουν à postériori σ κρούσματα Covid-19”, αντέδρασε το Υπ. Άμυνας, που δεν διευκρινίζει αν η νεαρή αθλήτρια ήταν ή όχι σε επαφή με στρατιωτικούς γιατρούς για να υποβληθεί σε test ή να συγκρίνει τα τότε συμπτώματά της με αυτά του νέου coronavirus..

Τι γίνεται λοιπόν με τους αθλητές που έφυγαν για την Κίνα για την περίσταση; “Δεν έχουμε, επίσημα, αθλητές (52) ή συνοδούς (28) που να εκδήλωσαν πρόβλημα υγείας κατά την επιστροφή από την Κίνα. Κάποιοι είχαν, στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, πονόλαιμο, βήχας ή ακόμη και αφωνία, αλλά αυτό δεν απαιτούσε συγκεκριμένα μέτρα και δεν συνδέθηκε ποτέ με τη συμμετοχή μας στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες “, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπ. Άμυνας.

Αναφορικά με την εκτίμηση της υπόθεσης μιας πρώιμης μόλυνσης των αντιπροσωπειών που ήταν παρούσες στην Κίνα,το Υπ. Άμυνας είναι σαφές: κανένα στοιχείο συγκεκριμένο δεν επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε αυτή την υπόθεση. Ένας στρατιωτικός διηγείται ανώνυμα τα συμπτώματατ που αισθάνθηκε αυτή την περίοδο που μοιάζουν όλως περιέργως σε αυτά του Covid 19. “Είχα την εντύπωση πως είχα μια δυνατή γρίπη, που δεν είχα ξανά αισθανθεί. Δεν μπορούσα να περπατήσω.. Ο τότε γιατρός μου , μου είπε ότι κατέληξα να έχω μια βρογχοπνευμονία”. 

Οι 7οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες, που συγκέντρωσαν περίπου 10.000 αθλητές και άθλήτριες που εκπροσώπησαν 100 έθνη πραγματοποιήθηκαν από τις 18 έως τις 27 Οκτωβρίου.la Libre 12/5/20

Ισπανοί αθλητές που επέστρεψαν από τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο Γουχάν τον Οκτώβριο εμφάνισαν συμπτώματα κοροναϊού (8 Μαΐου 2020 theolivepress)

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, κανένα από τα ύποπτα κραύσματα δεν υποβλήθηκε σε τεστ.

Η ισπανική ομάδα αποτελείται από περίπου 170 άτομα.Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που μίλησαν στο El Mundo, δύο αθλητές παρουσίασαν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη κατά τη διάρκεια των αγώνων μεταξύ 17-28 Οκτωβρίου και δύο άλλοι τα εμφάνισαν κατά την επιστροφή τους στην Ισπανία.Ένας από αυτούς τους αθλητές είπε στο El Mundo: «Οι αρχές το πήραν μόνο ως πονόλαιμο ή λοίμωξη από γρίπη και μας έκαναν θεραπεία σαν να είχαμε ήδη θεραπευτεί, ήταν πολύ κακό».

 Το Υπουργείο Άμυνας δεν γνώριζε ότι κάποιος από τους συμμετέχοντες στους Αγώνες εμφανίζει συμπτώματα και είναι πολύ αργά για να τον υποβάλει σε τεστ τώρα.Ωστόσο, δήλωσε ότι η ισπανική αντιπροσωπεία δεν στεγάστηκε κοντά στη γαλλική.

dimpenews.com