ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: Ο covid19 συνέλαβε τον επίσκοπο Joanikije του Niksic κι 7 ιερείς γιατί έκαναν λιτανεία με πλήθος κόσμου…

O επίσκοπος Joanikije των Berane-Niksic στο Μοντενέγκρο συνελήφθηκε και κρατήθηκε για 72 ώρες και κινδυνεύει με 12 χρόνια φυλάκιση εκτίσιμη ποινή.Συνελήφθηκε στις 02h τα μεσάνυχτα στην γιορτή του Αγ. Βασιλείου Ostrog λόγω του ότι μετείχε σε συνάθροιση μη εξουσιοδοτημένη λόγω περιοριστικών μέτρων covid19.

Τη νύχτα, μετά τη λειτουργία που έγινε επ’ ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Βασιλείου του Ostrog, η αστυνομία του Νίκσιτς συνέλαβε τον Επίσκοπο Μπούντβα-Νις, τον επίσκοπο Ιωαννίκιο και τους ιερείς. Μετά την ανάκριση, ο επίσκοπος Joanikije και επτά ιερείς από το Niksic συνελήφθησαν για 72 ώρες.

Η αστυνομία τους έδωσε προηγουμένως ένταλμα για ανάκριση , προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Αγίου Βασιλείου !

O επίσκοπος κατηγορείται διεξαγωγή θρησκευτικής πομπής-λιτανείας, κατά παράβαση των περιορισμών COVID-19 για δημόσιες συγκεντρώσεις.

Image

Ο επίσκοπος Joanikije του Niksic και επτά άλλοι ιερείς τέθηκαν υπό κράτηση για 72 ώρες την Τρίτη για παραβίαση της απαγόρευσης των δημόσιων συγκεντρώσεων αφού αυτοί και ο Μητροπολίτης Amfilohije πραγματοποίησαν μια πομπή στην πόλη για να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βασιλείου Ostrog την Τρίτη με χιλιάδες πιστούς.

οι συλληφθέντες γιατί έκαναν λιτανεία…

Εικόνα

Το βράδυ συγκέντρωση πλήθους προς υποστήριξη στο συλληφθέντα επίσκοπο χτυπήθηκε από δυνάμεις καταστολής που έκαναν χρήση και δακρυγόνων…Τραυματίες, συλλήψεις

dimpenews.com