Σημεία του Τέλους: τηλε-παπατζήδες της σχισματικής παρασυναγωγής του Επιφάνειου στην Ουκρανία τελούν on line ”μετάληψη” εξ αποστάσεως……

Είναι ο ”κύριος” Ίγκορ Σάββα, τηλε-παπατζής της ψευδεπίγραφης ”Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας” του Επιφάνειου που αναγνώρισαν μόνο Βαρθολομαίος,Ιερώνυμος και ο δικός μας ο Θεόδωρος που ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι από την αρχή του lockdown η κοινότητά του ασκεί την τέλεση της ”Θείας Ευχαριστίας” και ”Μετάληψης” on-line…δηλ. πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αεριτζής .. δίνει αέρα κοπανιστό και ψιλοκομμένο.. με τη ρίγανη όπως θα του έλεγε κανένας αυθεντικός ασκητής……με τραχιά γλώσσα…

«Με την έναρξη του lockdown τελούμε Θεία Λειτουργία on-line…Δεόμαστε όπως αυτός ο άρτος και αυτός ο οίνος να γίνουν Σώμα και Αίμα Χριστού… Είναι δυνατόν να μην ισχύει αυτή η προσευχή εξ αποστάσεως; Μήπως τα ερτζιανά κύματα (WiFi) ή και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούν εμπόδιο για την πορεία μας προς την ένωσή μας με τον Χριστό και με το ζωοποιό Σώμα και Αίμα;» – γράφει στο facebook ο αεριτζής Ίγκορ.

ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΤΣΙΟ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ

Επίσης ο Ουκρανός αυτός απατεώνας παπατζής πρόσθεσε: «Το περασμένο Σάββατο είχα μια θαυμάσια εμπειρία συμμετέχοντας στη τέλεση πλήρους συλλείτουργου με θεία μετάληψη, το οποίο διοργανώθηκε μέσω της εφαρμογής συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης Hangouts Google χοροστατούντος του π. Δημήτρη Βάισμπουρντ. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στη τελετή έβαλε μπροστά από την οθόνη τον άρτο, τον οίνο και το νερό. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Ιωάννη του Χρυσοστόμου με το να διαβάζουν και να ψέλνουν οι συμμετέχοντες μέρη της ακολουθίας εκ περιτροπής. Ο καθαγιασμός των Τίμιων Δώρων έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της ιερουργίας στον Ιερό Ναό. Όλοι οι συμμετέχοντες κοινώνησαν, ο καθένας στην οικεία του!!! Ήταν μια θαυμάσια και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία».

Παραδέχεται ότι στο κόλπο της παραποίησης μυστηρίων και πλαστογράφησης παραχάραξης της εκκλησιολογίας λειτουργικής της Ορθοδοξίας είχε και μια ολόκληρη ομαδούλα από άλλους παπατζήδες αεριτζήδες της κλίκας του Επιφάνειου …Δεν είναι μαγεία η Θεία Κοινωνία…Θεέ μου τι αμερικανιά …….

Ο κύριος αυτός ασχολείται και με την ψυχολογία ή την παραψυχολογία και ενδεχομένως την τηλεπάθεια και ”παρέχει γνωματεύσεις ως ψυχολόγος” .. μάλλον τον κύριο ψυχολόγο πρέπει να τον κοιτάξει κανένας ψυχίατρος…αν δεν τον παρακολουθεί ήδη..

Τώρα όσο για την κανονικότητα αυτής της υβριδικής ”εκκλησίας” που θέσπισε ο Βαρθολομαίος για πολιτικούς λόγους σκοπιμότητας κατ΄εντολή των ΗΠΑ για να διεμβολίσει το ρώσικο Ορθόδοξο τόξο τα λόγια περιττεύουν από τους καρπούς φαίνεται το δέντρο….

Δεν φτάσαμε στο απαγορευμένο Πάσχα 2020 μ’ εντολή και της Εκκλησίας έτσι.. Προηγήθηκαν σημεία και τέρατα με το ουκρανικό σχίσμα ……την πισώπλατη μαχαιριά Αθήνας κλπ Την πρόκληση Μέγα Σχίσματος στην Ορθοδοξία Οικουμενικού- Ρωσίας την κατάλληλη στιγμή για να βρεθεί αποδυναμωμένη η Εκκλησία στην παγκόσμια πρόκληση covid19…Πάντως και το Ρώσικο Πατριαρχείο ομολογουμένως αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων στη συνέχεια αφού εφαρμόζει ο Ιλαρίωνας τηλε-μυστήρια με online εξομολογήσεις..συν το σφράγισμα ναών σε Μόσχα Αγ Πετρούπολη για Πάσχα και σε πολλές άλλες περιοχές της ρωσικής επικράτειας…κλπ

Η Ορθοδοξία σε παγκόσμιο επίπεδο περνάει βαθιά κρίση σε θεσμικό επίπεδο και αδυνατεί να εκφράσει την μοναδικότητα της αποστολής της σε εποχές πολύ οριακές για πνευματικά ζητήματα και όχι μόνο…..

dimpenews.com