Ντιντιέ Ραούλ: για ενημέρωση καλύτερο το Youtube παρά τα παραδοσιακά médias. Πρέπει να γίνει μια επανάσταση…

“Οι πληροφορίες είναι καλύτερης ποιότητας στο Youtube παρά στα παραδοσιακά médias.Υπάρχει μια επανάσταση που πρέπει να γίνει”, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολόγος Didier Raoult σε τελευταία του συνέντευξη αναφερόμενος στη διαχείριση από ΜΜΕ της υπόθεσης covid19.

Αποτελεσματικότητα της θεραπείας με chloroquine ή επιβράδυνση του ιού με την άφιξη του καλοκαιριού ο καθηγητής Didier Raoult έγινε με τις σοκαριστικές δηλώσεις του απαραίτητος έναντι της παγκόσμιας κρίσης του coronavirus.

Συχνά κατηγορούμενος για προπαγάνδιση “fake news”, κυρίως για την αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης, ο καθηγητής μίλησε στο i24NEWS για την μιντιακή κρίση από την πανδημία.
“Τα παραδοσιακά μίντια είναι βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “, δήλωσε στην ειδική εκπομπή της Valérie Perez αφιερωμένης στον coronavirus.

Αναφέρει ομοίως ότι “θέτονται σε κίνδυνο” τα παραδοσιακά médias που μεταφράζεται από “πολύ βία”.

“Αν σ΄ένα podcast,έχω τριπλάσια δημοσιότητα από την Le Monde τότε καταλαβαίνω ότι η ομάδα της δεν μ΄αγαπάει”, τόνισε.

“Για εμένα δεν μου κοστίζει τίποτα, δεν μου φέρνει τίποτα, να γίνω ένας ανεξέλεγκτος αντίπαλος αναφορικά με την σαφήνεια και την πραγματικότητα της πληροφορίας”,είπε.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ταυτοποιήθηκε ως προωθητής των «fake news» επειδή αποκαλύπτει πληροφορίες που δεν μεταδίδονται από τα παραδοσιακά μέσα.

“Δεν μεταδίδουν ακριβέστερες πληροφορίες από ό, τι τα κοινωνικά δίκτυα”, εκτίμησε υπογραμμίζοντας ένα “σημείο καμπής στη μετάδοση πληροφοριών”. i24news.tv15/5/20

dimpenews.com