Απελευθερώθηκε ο επίσκοπος Joanikije του Nikšić και 8 κληρικοί που συνέλαβε ο covid19 γιατί παραβίασαν τ’αθεϊστικά μέτρα του..


Στο Μαυροβούνιο το καθεστώς υπέκυψε στην πίεση των πιστών κι απελευθέρωσε τον επίσκοπο Joanikije του Nikšić και 8 κληρικούς που είχε συλλάβει γιατί παραβίασαν τα αθεϊστικά μέτρα για covid19 και έκαναν λιτανεία στην πόλη….Για ”ΝΙΚΗ του Θεού και του λαού!” μιλούν τα μέσα στη γειτονική χώρα.
Μετά από σχεδόν μια ολόκληρη μέρα διαβουλεύσεων στο κτίριο του Δικαστηρίου στο Nikšić και τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικράτησε στο Μαυροβούνιο, ο Επίσκοπος Budva-Nikšić, Joanikije και οκτώ ιερείς από το Nikšić απελευθερώθηκαν!

Επίσκοπος και ιερείς του καθεδρικού ναού Νίκσιτς ήταν κρατούμενοι για 72 ώρες. Οι ιερείς είναι : Ντάνιλο Ζιρόβιτς, Ζέλικο Ρόιεβιτς, Οστόγια Κνέζεβιτς, Μίρκο Βούκοτς, Βασιλιέι Μπόρμπιτς, Ντράγκαν Κρούσιτς, Νικόλα Μαρογιέβιτς και Σλόμπονταν Γιόκιτς, ενώ ο π. Ο Τζόκκιτς, μετά την ανάκριση, επέστρεψε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται υπό την φύλαξη αστυνομίας.

Ένας μεγάλος αριθμός πιστών έμεινε μέχρι αργά τη νύχτα στο δρόμο απαιτώντας την απελευθέρωση παρά τη σκανδαλώδη δράση των τοπικών αρχών που απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση του δρόμου στην περιοχή μπροστά από το Δικαστήριο και το Κέντρο Ασφαλείας. Το πλήθος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και υποδέχθηκε με καπνογόνα και πυροτεχνήματα και συνθήματα τον άξιο επίσκοπό του που ξεμπρόστιασε τους αθεϊστές κοβιντιστές….και κατατρόπωσε τη συνομωσία τους κατά της Εκκλησίας και του Χριστού…..

Ο επίσκοπος Ιωαννίκιος κράτησε το κύρος της Ορθοδοξίας απεκάλυψε με τη στάση του τ αθεϊστικό κίνητρο της επιχείρησης covid19.Δεν υποτάχθηκε στην κοσμική εξουσία.Την ίδια στάση έπρεπε να τηρήσουν οι απανταχού εκκλησιαστικοί ιθύνοντες δεν το έκαναν..Αν το είχαν πράξει θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση από τ’ αθεϊστικά καθεστώτα που κατέκλυσαν ως και την ορθοδοξόσφαιρα.

dimpenews.com