Ε..ε έρχεται…H EE ανακοινώνει πως θα έχει ένα εμβόλιο κατά του covid19 ”εντός 1 έτους”.

H EE ανακοινώνει πως θα έχει ένα εμβόλιο κατά του coronavirus «εντός ενός χρόνου περίπου. »

Ένα εμβόλιο κατά του νέου coronavirus θα μπορούσε να είναι εγκεκριμένο μέσα σ΄ένα χρόνο σύμφωνα μ΄ένα σενάριο « αισιόδοξο», δήλωσε την Πέμπτη μια επιτροπή που εγκρίνει τα φάρμακα για την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Φαρμάκων (EMA), σ΄επικοινωνία με 33 οντότητες ανάπτυξης εμβολίων,κάνει ό,τι είναι πιθανόν για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης, δήλωσε ο υπεύθυνος εμβολίων της EMA, Marco Cavaleri, αλλά μοιάζει σκεπτικός όσον αφορά ναφορές σύμφωνα με τις οποίες όλα θα μποτρούσαν να είναι έτοιμα ως το Σεπτέμβριο.

« Για τα εμβόλια, που η ανάπτυξη οφείλει να ξεκινήσει από το 0 … υπό μια οπτιμιστική οπτική η κατάσταση θα έχει περατωθεί εντός 1 χρόνου, επομένως αρχές 2021 », δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Απέκλεισε την πιθανότητα ν’ αρχίσει την γ΄φάση μιας δοκιμής εμβολίου που σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν απαραίτητη για τη διασφάλιση ότι το εμβόλιο θα ήταν ασφαλές κι αποτελεσματικό.

Η EMA μελετά ομοίως 115 διαφορετικές θεραπείες για τον coronavirus..

Ο Cavaleri δήλωσε πως κάποιες θεραπείες δύνανται να εγκριθούν στην Ευρώπη από αυτό το καλοκαίρι αλλά δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι.

« Aν ένα εμβόλιο Sαναπτυχθεί αρχικά εκτός Ευρώπης οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είναι το εμβόλιο αποτελεσματικά διαθέσιμο σ΄όλες τις χώρες », δήλωσε ο Peter Liese, μέλος προεξέχον του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), αυτού της Angela Merkel. Reuters

dimpenews.com