Στη Λιβύη οι Τούρκοι αιχμαλώτισαν ένα ρώσικο σύστημα Pantsir S1 και κατέστρεψαν άλλα 3…Ο GNA ανακατέλαβε τη βάση al-Watiya.

Στη Λιβύη οι Τούρκοι κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν 1 ρώσικο αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir S1 του LNA, και να καταστρέψουν 3 άλλα.Κατέστρεψαν ακόμη 1 όχημα ηλεκτρονικού πολέμου 1 Krasuhka.

Φαίνεται ότι είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν αυτό το είδος υλικού λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού για να το θέσουν σε λειτουργία. Αυτά παραδόθηκαν στη Λιβύη προερχόμενα από τα ΗΑΕ από όπου και η έλλειψη χειριστών, αν είχαν διοχετευθεί από τη Ρωσία δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το εκπαιδευτικό πακέτο θα ήταν πιο ισχυρό.

Εικόνα

Υπάρχουν επίσης drones που είναι ικανά να επιτηρούν τους δρόμους επικοινωνίας και να ιχνηλατούν όλες τις μετακινήσεις υλικών. Τα Pantsir S1 μεταφέρθηκαν πάνω σε πλατφόρμες τανκ που τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα.


Η άλλη αδυναμία του συστήματος είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για την επαναφόρτιση, σε περίπτωση μαζικής επίθεσης από drone, πρέπει να χρησιμοποιείται συστοιχία με αρκετές συσκευές/μηχανισμούς σε κάλυψη.

Des véhicules détruits à l'extérieur d'un hangar de la base aérienne d'al-Watiya en Libye, reprise par les forcees du GNA le 18 mai.

Ο (GNA), του Fayez el-Sarraj,που υποστηρίζουν Τουρκία, ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18 Μάη ότι ανέκτησε τον έλεγχο της στρατηγικής αεροπορικής βάσης al-Watiya που είναι στα 140 km δυτικά της Tripoli και κατείχε ο Khalifa Haftar από το 2014. Αυτή η προέλαση εγγράφεται στα πλαίσια της επιχείρησης « καταιγίδα της ειρήνης » που από τα μέσα Μάρτη λάνσαρε ο GNA και σημείωσε κάποιες επιτυχίες.

dimpenews.com