Χιλιάδες Ισραηλινοί Ιστότοποι έκλεισαν μετά από μαζική κυβερνοεπίθεση

 

 

Hacker-Screenshot-lm

Χιλιάδες Ισραηλινοί ιστότοποι έκλεισαν μετά από επίθεση στον κυβερνοχώρο από τους λεγόμενους “Hackers of Savior”. Οι ισραηλινές αρχές υποπτεύονται μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο από το Ιράν. Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί ιστότοποι φέρεται να δέχονται επίθεση από χάκερ με έδρα το Ιράν σήμερα το πρωί. Απενεργοποιήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ένα μήνυμα, στα εβραϊκά και τα αγγλικά γραμμένα σε μια εικόνα που φαίνεται να δείχνει το Τελ Αβίβ να καταστρέφεται. Το μήνυμα είναι το ακόλουθο:
“Η αντίστροφη μέτρηση της καταστροφής του Ισραήλ έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ”

hackers-of-saviour

Η παραπάνω πρόταση συνοδεύεται εκτος από εικόνες που φαίνεται να είναι η κατεστραμμένη πόλη του Τελ Αβίβ, και από συνδέσμους  βίντεο στο YouTube αλλά και άλλες παρόμοιες απειλητικές φράσεις.

Το κανάλι YouTube της ομάδας των ” Χάκερ του Σωτήρα”, τους περιγράφει ως χάκερ που εκδικούνται  το Ισραήλ για τους Παλαιστινίους.

3181106434

Κατά το άνοιγμα ενός συνδέσμου προς μια σελίδα που περιέχει το μήνυμα, εμφανίζεται μια αποθυρραντική ειδοποίηση που ζητά από τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τις κάμερές τους.

Tο Εθνικό  Γραφείο  Κυβερνοχώρου,  κυβερνητική υπηρεσία  επιφορτισμένη με την προστασία του Ισραήλ από επιθέσεις πειρατείας επιβεβαίωσε ότι «μια σειρά ισραηλινών ιστοτόπων παραβιάστηκαν τις πρωινές ώρες από ύποπτη ιρανική επίθεση στον κυβερνοχώρο».

“Το θέμα χειρίζεται το Προεδρείο. Συνιστούμε στους χρήστες να μην πιέζουν συνδέσμους σε παραβιασμένους ιστότοπους” , δήλωσε το Γραφείο.

Οι απενεργοποιημένοι ιστότοποι φαίνεται να είναι ιστότοποι που λειτουργούν σε διακομιστές που ανήκουν στην Upress. Η Ynet News έλαβε την ακόλουθη δήλωση από την εταιρεία:

«Νωρίς το πρωί εντοπίσαμε μια ευρεία επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον πολλών ιστότοπων που είναι αποθηκευμένοι στους διακομιστές μας. Πρόκειται για μια κακόβουλη και εκτεταμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αντι-Ισραηλινές (Ιρανικές) πηγές. Εντοπίσαμε μια αδυναμία σε μια προσθήκη WordPress που επέτρεψε την εισβολή και συνεργαζόμαστε στενά με το Εθνικό Γραφείο Κυβερνοχώρου  ​​για να ερευνήσουμε την παραβίαση και να διορθώσουμε τους ιστότοπους που έχουν επηρεαστεί. ”

Μεταξύ των παραβιασμένων ιστότοπων περιλαμβάνονται , ιστότοποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  δημοφιλών αλυσίδων εστίασης,  ΜΚΟ και κόμμα  του κοινοβουλίου.

Η επίθεση της Πέμπτης έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μεταξύ των δύο χωρών, με τους Ιρανούς χάκερς να συνδέονται με μια απόπειρα κυβερνοεπιθέσεων στο επίσημο ισραηλινό ιστότοπο της Ύδρευσης  τον Απρίλιο . Τότε, το Ισραήλ κατηγορήθηκε για  επίθεση σε υπολογιστές στο  Ιρανικό λιμάνι Shahid Rajaee , η οποία  προκάλεσε μαζική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε πλωτές οδούς  που οδηγούσαν σε αυτό…

dimpenews.com