Κλιμάκωση και γενίκευση στο Λιβυκό: τα μαχητικά MiG-29 είναι της Λευκορωσίας και οι πιλότοι είναι Λευκορώσοι και Σέρβοι…

 Κλιμάκωση και γενίκευση στο Λιβυκό με την ανάμειξη Λευκορωσίας και Σερβίας στο πλευρό του Χαφτάρ που υποστηρίζεται από Ρωσία, Γαλλία, ΗΑΕ, Αίγυπτο.Διευρύνεται το μέτωπο κατά Τουρκίας συμμάχων της…H Τουρκία και Κατάρ υποστηριζόμενες από “Αδελφούς Μουσουλμάνους”, υποστηρίζουν τον GNA (που είναι προσκείμενος σε Αδελφούς Μουσουλμάνους).Η Αλγερία αρχίζει ν΄ανησυχεί για ισλαμιστές υποστηριζόμενους από Τουρκία.

Η Λευκορωσία αναμείχθηκε στον πόλεμο της Λιβύης:τα μαχητικά MiG-29 και οι πιλότοι είναι Λευκορώσοι αναφέρει το εξειδικευμένο ρώσικο site avia.pro στις 23/5/20.

Η Λευκορωσία πούλησε τα μαχητικά της MiG-29 στη Λιβύη που ο LNA μπορεί έκτοτε να χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε θέσεις του GNA αλλά και να καταβάλει τα τούρκικα πολεμικά πλοία που βρίσκονται εντός ή πλησίον των χωρικών υδάτων Λιβύης.

Image

«Ο LNA του Khalifa Haftar ανακοίνωσε την αρχή επιχείρησης κατά τουρκικών στόχων στη Λιβύη με τη βοήθεια αεροσκαφών και ελικοπτέρων.Σύμφωνα με το κανάλι Telegram του Militarist, μιλάμε για μαχητικά MiG-29 κι ελικόπτερα μάχης Mi-24 που δέχθηκαν από Λευκορωσία. Πιλότοι της χώρας μας και της Σερβίας επίσης»-πληροφορεί η λευκορωσική έκδοση του Partisan.

Η πλευρά της Λευκορωσίας δεν σχολίασε ακόμη τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν , βέβαια, αντίθετα στο γεγονός ότι τα μαχητικά MiG-29 αναπτύχθηκαν από το έδαφος της ρωσικής βάσης “Khmeimim” στη Συρία, οι πληροφορίες για τις οποίες μιλάμε ειδικά επί των λευκορωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών ομοίως επιβεβαιώθηκαν. Édition ItaMilRadar.

«Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, πρόκειται για 6 MiG-29 της Λευκορωσίας που ήταν στο παρελθόν σ΄υπηρεσία τα οποία δεν είναι μαχητικά της ρωσικής αεροπορίας αλλά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα από την πολεμική αεροπορία. Οι πιλότοι οφείλουν να είναι Λίβυοι (αλλά βέβαια δεν υπάρχει καμιά πληροφορία γι αυτό) »- λέγεται στο δημοσιευμένο υλικό.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ρωσική πλευρά δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα δεδομένα για μεταφορά αεροπλάνου της προς Λιβύη, όπως μετέφεραν τουρκικά και λιβυκά μέσα. avia-pro

Και όλα αυτά στον απόηχο της καταστροφής 9 ανεπισήμως και 7 επιβεβαιωμένων ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Pantsir-S στη Λιβύη από τούρκικα drones σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Ο (GNA) υποστηριζόμενος από Τουρκία πήρε τις τελευταίες μέρες τον έλεγχο της πόλης Al-Asaba, στα Δ της Tripoli.Ο GNA ανακατέλαβε και την αεροπορική βάση Al-Watiyah, κοντά στασ ύνορα με Τυνησία.

Αν και η Τουρκία κατάφερε δυνατά χτυπήματα στον LNA είναι μακριά για να κερδίσει την παρτίδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο διαρκής αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη το Ιράν έστειλε προηγμένα όπλα στο LNA χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση τους.

dimpenews.com