Ισραήλ Τουρκία κοινός άξονας σε Ιντλίμπ και Λιβύη…Πρώτο αεροπλάνο των ισραηλινών El Al Airlines έφθασε Τουρκία μετά από 10 χρόνια.

Ισραήλ Τουρκία μαζί στο Ιντλίμπ και στη Λιβύη..Κοινός άξονας φαίνεται να διαμορφώνεται καθώς χαρακτηριστικά είναι 2 δεδομένα της τελευταίας περιόδου. 

O διαρκής αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλε ότι το Ιράν έστειλε προηγμένα όπλα στο LNA χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση τους.

Ο Διπλωματικός Επιτετραμμένος του Ισραήλ στην Άγκυρα ο Roey Gilad σε άρθρο του με τίτλο “Τουρκία-Ισραήλ, κοινά συμφέροντα για Ιντλίμπ και COVID-19,” αναφέρει ότι “ο πόλεμος στο Ιντλίμπ έφερε στην επιφάνεια κάποια σημαντικά γεωπολιτικά δεδομένα. Ένα από αυτά είναι ότι η παρουσία του Ιράν στη Συρία λειτουργεί εναντίον των τουρκικών συμφερόντων…”. Αυτά τα γράφει σε άρθρο του στην τουρκική ιστοσελίδα Halimiz 21/5/20 ενώ μιλάει για εξομάλυνση των σχέσεων των 2 χωρών. O ισραηλινός διπλωμάτης απλά ομολογεί απροκάλυπτα αυτό που διαφαίνεται στο τερέν σε όλη την περιόδου της συριακής διαμάχης ότι Τουρκία και Ισραήλ πολεμούν από κοινού τη Συρία η πρώτη με εισβολή στο Βορρά και κατοχή εδάφους η δεύτερη διασφαλίζοντας την κατοχή του συριακού Γκολάν με διαρκείς βομβαρδισμούς ανά τη συριακή επικράτεια ως και εντός Δαμασκού.

Eνδεικτικό της αναθέρμανσης σχέσεων Ισραήλ Τουρκίας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η κρατική αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, η El Al Airlines θα πραγματοποιήσει πτήσεις προς την Τουρκία. Λάβαμε άδεια ασφαλείας από την Τουρκία. Το φορτίο θα μεταφερθεί στο πρώτο αεροπλάνο, αναφέρει το Ynet. Το πρώτο αεροπλάνο ήδη έφθασε στην Τουρκία στην Κων/πολη και ξεδιπλώθηκαν οι σημαίες. Η ισραηλινή εταιρία θ΄ανοίξει γραμμές και με άλλους προορισμούς αυτή τη φορά στον αραβικό κόσμο πλην Ιράν.

dimpenews.com

One thought on “Ισραήλ Τουρκία κοινός άξονας σε Ιντλίμπ και Λιβύη…Πρώτο αεροπλάνο των ισραηλινών El Al Airlines έφθασε Τουρκία μετά από 10 χρόνια.

  1. άλλοι λεν ότι το αφεντικό θέλει ανατροπή εκ βάσεως λογο οικονομικού Αρμαγεδδώνα που εφτασε, κίνδυνος γεωπολιτικος .. τι άραγε σφύριξαν του Λιακου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    να πούμε 500.000 Ελληνες του εξωτερικού θα μετάσχουν στην ερχόμενη διαδικασία…. ενα πολύ καλό πάτημα για συν… με κάτι αλλα ρεστα τον πάνε στο κάπου στο 11% και βάλε….ετσι ωστε η μεγάλη συγκυβέρνηση που υποβόσκει καποια χρονια τωρα, αλλα δεν είχε βασικό λογο να εκφραστεί… επιβληθεί… απο το αφεντικό, ετσι,
    επειτα απο την πολιτικη κινηση ‘Ελληνες’ του Ηλια Κασιδιάρη παιζει κ` η Νέα – Νέα Δημοκρατια που οσονούπω σκάει, κ` εδώ θέστε παρανομαστή Νικόλαος Τραμπ+ εκλογες ΗΠΑ η επομενη μέρα.!! άντε γεια σας.!! μείνετε συντονισμένοι οι Ελληνες Έρχονται, το ‘πλήρωμα του χρόνου’… εφτασε.!!

    μην πιστεύετε τιποτα απ`ότι διαβάζετε ειναι ενα παραμύθι αχαλίνωτης φαντασίας που ελεγε και καποιος άλλος.!!!!

    Like

Comments are closed.