Ο Υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας πήγε στα συριακά κατεχόμενα και επιθεώρησε τουρκικό ΝΑΤΟ-ικό στρατό ΚΑΤΟΧΗΣ.

O Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ο Soylu πήγε στα κατεχόμενα της Συρίας και επισκέφθηκε και επιθεώρησε τουρκικό στρατό εισβολής στην πόλη Al-Rai στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου στη μαρτυρική Συρία που συγκαταλέγεται στις περιοχές της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της συριακής επικράτειας. Αυτά είναι τα έργα της ΝΑΤΟικής δύναμης. ΝΑΤΟ στρατός κατοχής….και στην Κύπρο ο τουρκικός στρατός επίσης είναι στρατός ΝΑΤΟικής δύναμης εισβολής κατοχής. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ δύναμη και εγγυητής ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή…

O Τούρκος Υπουργός ανάρτησε τις φωτογραφίες με το σχόλιο πως βρίσκεται από την συριακή πλευρά των συνόρων στο κέντρο τακτικής διοίκησης Cobanbey Rai…Το ότι η Τουρκία επέλεξε τον Υπουργό Εσωτερικών στα συριακά κατεχόμενα σημαίνει ότι θα τα πάει προς προσάρτηση στην τουρκική επικράτεια σε βάθος χρόνου.

Η σημειολογία της κίνησης παραπέμπει σε θρησκευτικό κώδικα αφού επέλεξε αυτή την Κυριακή που είναι η γιορτή του Aïd el-Fitr που σηματοδοτεί το τέλος Ραμαζανίου για Μουσουλμάνους. Που σημαίνει ο επεκτατισμός έχει θρησκευτικό ισλαμικό και τζιχαντιστικό υπόβαθρο..

Tην ίδια στιγμή ο Υπ.Άμυνας Ακάρ έκανε επιθεώρηση στα συριακά σύνορα.

Ο Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία με Ακάρ επ’ ευκαιρία της γιορτής Aïd Al Fitr δήλωσε : “ο τουρκικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ την ηρωική μάχη του στρατού μας στον πόλεμο κατά τρομοκρατίας ή στις επιχειρήσεις Πηγή Ειρήνης, Afrin και Idleb “. Προκλητικά είπε:

“Εν ονόματι μου και στο όνομα του τουρκικού λαού ευλογώ με όλη μου την καρδιά τη μάχη σας σε όλες τις θάλασσες και στη Μεσόγειο” αναφέρει το Anadolu.

dimpenews.com