ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;Δίνουν συνεχώς πόντους στην Τουρκία στο Λιβυκό,στο ενεργειακό και στη διεκδίκηση στη Μεσόγειο. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη: oι ΗΠA είναι υπερήφανες που συνεργάζονται με τη νόμιμη, αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης, το GNA…

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ; Δίνουν συνεχώς πόντους στην Τουρκία στο Λιβυκό,στο ενεργειακό και στη διεκδίκηση στη Μεσόγειο.Μετά το ΝΑΤΟ και το ΓΓ του που ξεκαθάρισε ότι ο Οργανισμός στηρίζει τον εταίρο του Ερντογάν που σφετερίζεται ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα είναι η σειρά των ΗΠΑ να τονίσουν μ ΄έμφαση ποιο στρατόπεδο υποστηρίζουν.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη Richard Norland τη Δευτέρα 25/5/20 ”επιβεβαιώνει τη συνεργασία (της χώρας του) με το GNA, παροτρύνει όλα τα μέρη να στηρίξουν την ειρήνη: Ακόμα και τώρα, στη Λιβύη, υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν να επιβάλουν μια νέα πολιτική τάξη με στρατιωτικά μέσα ή τρομοκρατία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπερήφανες που συνεργάζονται με τη νόμιμη, αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης, το GNA και όλους εκείνους που είναι διατεθειμένοι να προστατεύσουν την ελευθερία και την ειρήνη. Ο Πρέσβης Richard Norland μίλησε με τον Πρωθυπουργό Sarraj την Κυριακή, μετά το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στον Υπουργό Εξωτερικών Michael Pompeo, για να επαναλάβει την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δέσμευσή του στις διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του ΟΗΕ που μπορούν να σταματήσουν την επικίνδυνη κλιμάκωση που βρίσκεται σε εξέλιξη και να ανοίξουν το δρόμο προς μια πολιτική επίλυση της σύγκρουσης.”

dimpenews.com