Χτυπήθηκε τούρκικο κομβόι στο Ιντλίμπ. Τραυματίες και ίσως νεκροί..ΒΙΝΤΕΟ

Ένα τούρκικο κονβόι δέχθηκε επίθεση επί του Μ4 αυτοκινητόδρομου στην ύπαιθρο κοντά στην πόλη Al-Ghassaniyeh στο Δυτικό Ιντλίμπ. Σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη. Τουρκικά ελικόπτερα έσπευσαν για τη διακομιδή νεκρών και τραυματιών Τούρκων στρατιωτών. Σύμφωνα με πηγές της αυτοαποκαλούμενης αντιπολίτευσης εκκενώθηκαν ένας Τούρκος στρατιώτης κι ένας αξιωματικός εκ των οποίων ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για έκρηξη που σημειώθηκε από νάρκη ή εκρηκτικό μηχανισμό επί της οδού.

Άλλη πηγή κάνει λόγο για έκρηξη που σημειώθηκε σε οικία ή αποθήκη πλησίον του M4, στα Δ του Idlib,κατά την παρουσία τουρκικών οχημάτων και Τούρκων στρατιωτών προκάλεσε τον τραυματισμό τους.

Εικόνα

Νωρίτερα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν στο χωριό Al-Ghassaniyeh στην περιφέρεια του Jisr Al-Shughour στο Idleb όπου είναι οι τρομοκράτες του Turkestan Party που περιλαμβάνει Κινέζους τουρκόφωνους Ουιγούρους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο (Reuters) σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στην άκρη του δρόμου στη ΒΔ περιοχή της Συρίας στο Idlib κατά τη διέλευση ενός τούρκικου στρατιωτικού convoy επικαλούμενο το πρακτορείο Demiroren την Τετάρτη. Αναφέρει πως τραυματίστηκαν στρατιώτες κατά την έκρηξη στον αυτοκινητόδρομο M4 highway κι ότι κάποιοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΡΟΚΑΛΕΊ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Ο Erdogan δήλωσε : ”τι μας λένε; τι κάνουμε στη Συρία στο Ιντλίμπ στη Λιβύη;Σε λίγο καιρό θα καταλάβετε πολύ καλά τι κάνουμε….”’

Εικόνα

Το Υπ,. Άμυνας της Τουρκίας αργότερα παραδέχθηκε πως ο ένας στρατιώτης τελικά υπέκυψε στα τραύματά του και τελικά τον δήλωσε νεκρό…Πρόσθεσε πως η έκρηξη σημειώθηκε πλησίον ενός αυτοκινητόδρομου όπου οι Τούρκοι στρατιώτες περιπολούν.

Ο Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε στην έκρηξη ήταν μέλος των Γκρίζων Λύκων και είναι ο υπολοχαγός Canberk Tatar..

dimpenews.com