Θα πέσει η Βαστίλη; H CIA μετέφερε τον Τραμπ στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου που έσβησε τα φώτα του….

Θα πέσει η Βαστίλη; H βραδιά ήταν πολύ τεταμένη στην Washington DC οι μυστικές υπηρεσίες κατέβασαν τον Donald Trump στο υπόγειο καταφύγιό του και ο Λευκός Οίκος έσβησε τα φώτα του. Αυτό έχει να γίνει από το 1889 .

Στο μεταξύ απαγόρευση κυκλοφορίας-στρατιωτικός νόμος διατάχθηκε και στην Washington εκτάκτως μέσα στη νύχτα μετά από νέες διαδηλώσεις κοντά στο Λευκό Οίκο ανακοίνωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας των ΗΠΑ η Muriel Bowser. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ήταν σε ισχύ από 23h Κυριακής έως 6h Δευτέρας διευκρίνισε η κ. Bowser στο Twitter, προσθέτοντας ότι διέταξε την ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς στην πόλη προς ενίσχυση της αστυνομίας.

Λευκός Οίκος

Πλήθος και ένταση την Κυριακή μπροστά στοπ Λευκό Οίκο που είναι αστακός..

Σύμφωνα με το CNN τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο ο Πρόεδρος Donald Trump και η οικογένειά του τέθηκαν στο καταφύγιο εντός του bunker του Λευκού Οίκου καθώς επεισόδια διαδραματίζονταν ομοίως πλησίον του κιγκλιδώματος του κτιρίου.

Ο Τραμπ συνοδεύτηκε στο Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης που βρίσκεται κάτω από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το βράδυ καθώς οι διαδηλώσεις κλιμακώθηκαν στην Ουάσιγκτον.

Το Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης είναι μια δομή τύπου bunker κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου που χρησιμεύει ως ασφαλές καταφύγιο και κέντρο επικοινωνίας για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλους προστατευόμενους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.Πολλές φωτιές μαίνονταν κοντά στον Λευκό Οίκο καπνός ανερχόταν από το σημείο ακριβώς μπροστά από Λευκό Οίκο, οδομαχίες…

Σύμφωνα με το bloomberg αυξημένες εντάσεις σημειώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο όπου η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά πλήθους πλέον των 1.000 διαδηλωτών κατά μήκος του δρόμου στο πάρκο Lafayette. Το πλήθος μάζεψε πινακίδες και πλαστικά εμπόδια για να ανάψει μια φωτιά σ’ έναν κοντινό δρόμο. Κάποιοι τράβηξαν μια αμερικανική σημαία από ένα κτίριο και την πέταξαν στις φλόγες.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους σε ολόκληρη την Αμερική την Κυριακή, με διαδηλώσεις εναντίον της δολοφονίας του Αφροαμερικανού κι αναταραχές έπληξαν πόλεις από τη Φιλαδέλφεια ως το Λος Άντζελες και έφτασαν κοντά στον Λευκό Οίκο.

Αξιωματούχοι Πολιτειών και κράτους ανέπτυξαν χιλιάδες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, θέσπισαν αυστηρές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και έκλεισαν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για να επιβραδύνουν τις κινήσεις των διαδηλωτών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τμήματα πολλών πόλεων να παραδοθούν ξανά σε χάος.

dimpenews.com