Συρία/Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις κοντά στο Masyaf στη Χάμα.

Βράδυ Πέμπτης ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν 4 στόχους στη Συρία. Το Al-Mayadeen μεταφέρει πως ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν 4 στόχους στη Συρλία πριν επσιτρέψουν στη βάση τους. Ενεργοποιήθηκε η συριακή αεράμυνα.
Η Al-Hadath επισημαίνει ότι ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές επί φιλο-ιρανικών θέσεων πλησίον του Masyaf στη Χάμα που είναι προσφιλής στόχος των επιδρομέων…Άλλη η εκδοχή αναφέρει πως χτυπήθηκε στρατιωτικό εργοστάσιο και προβάλει φωτογραφία που δεν μπορεί για την ώρα ωστόσο να ταυτοποιηθεί η αυθεντικότητά της…

Το Reuters μεταφέρει πως η συριακή αεράμυνα απέτρεψε μια αταυτοποίητη πυραυλική επίθεση σε μια πόλη στη βορειοδυτική επαρχία Χάμα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι οι πύραυλοι έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Μασιάφ. Το Ισραήλ τους τελευταίους δύο μήνες αύξησε τις επιθέσεις του σε ύποπτους ιρανικούς στόχους εντός της Συρίας.

Άλλες πληροφορίες θέλουν να στοχεύθηκε η ζώνη στρατιωτικής βιομηχανίας κοντά στο Al-Zawi, στα βόρεια της πόλης Masyaf, στο κυβερνείο της Hama….Στη συνέχεια

Το SANA σημείωνε πως η συριακή αεράμυνα απάντησε σ΄επίθεση του ισραηλινού εχθρούπάνω από το Misyaf” .

Τα συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση εναντίον στρατιωτικής θέσης στα περίχωρα του Mussyaf.

Σε δήλωση προς το SANA, μια στρατιωτική πηγή είπε: “Σήμερα, 04-06-2020, στις 9:25 μ.μ., Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου ενάντια σε μια συριακή στρατιωτική θέση στα περίχωρα του Mussyaf ».

Η πηγή διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν αμέσως τους εχθρικούς πυραύλους και κατέρριψαν πολλά από αυτά.

Σημειώστε ότι ο ανταποκριτής της SANA σημείωσε ότι η ισραηλινή επιθετικότητα προκάλεσε υλικές ζημιές χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Image

dimpenews.com