Ο Σίσι πάει για πόλεμο. Έδωσε τελεσίγραφο 72ωρών σε GNA για κατάπαυση πυρός αλλιώς επιτίθεται…..Αρνείται ο Sarraj. Έρχεται μεγάλος πόλεμος….

O Sisi πάει για πόλεμο. Έχει το οκ από Ρωσία και Γαλλία τουλάχιστον.. Έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στην κυβέρνηση της Τρίπολης GNA να σταματήσει την αιματοχυσία και να συμμορφωθεί με την πρόταση εκεχειρίας που της πρότεινε μαζί με Χαφτάρ. Από την πλευρά του όπως μεταδίδουν λιβυκά μέσα ο Πρωθυπουργός του GNA ο Fayez Al-Sarraj που έχει την αμέριστη συμπαράσταση Τουρκίας ως εμπροσθοφυλακή ΝΑΤΟ-ΗΠΑ απορρίπτει την “Διακήρυξη Καίρου” και καλεί τις δυνάμεις του με τη συμμετοχή του τούρκικου στρατού εισβολής βεβαίως ν΄ανακτήσουν Sirte κι Al-Jufra. Ο Υπ. Εσωτερικών της κυβέρνησης του αιτιολόγησε αυτή την εμμονή λέγοντας θα τις ανακτήσουμε για να μην κάνουν βάσεις εκεί οι Ρώσοι και μετά θα διαπραγματευθούμε. Πάντως η αιγυπτιακή μηχανή έφθασε και διέσχισε τα λιβυκά σύνορα με κομβόι, τανκ, ελικόπτερα και μαχητικά.

Ο Πρόεδρος Sisi δίνει ανάλογο τελεσίγραφο 72 ωρών στστην Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου πριν καταφύγει σε επιβολή δύναμης. Ίδωμεν..

Γαλλία και ΗΠΑ διατείνονται ευνοϊκά στην Δήλωση Καΐρου για εκεχειρία αλλά οι ΗΠΑ απλώς προβαίνουν σε διπλωματική διεκπεραίωση…..

dimpenews.com