Το Dar Al Ifta ο ανώτερος θρησκευτικό-νομικός θεσμός Αιγύπτου με παγκόσμια απήχηση στο ισλάμ ορίζει ως ”εισβολή” την Άλωση της Πόλης και εγείρει το μένος των νεοθωμανών…..

O Aνώτατος θρησκευτικο-νομικός θεσμός Αιγύπτου με πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο ισλάμ το Dar Al Ifta αποκαλεί εισβολή την δέσμευση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 προκαλώντας δυσαρέσκεια στην Τουρκία και στους επίδοξους νεοθωμανούς..Κόπτονται ότι άλλα είπε ο Μωάμεθ πριν 1.400 χρόνια. Το Dar al-Ifta της Αιγύπτου ( Dār al-Iftā ‘al-Miṣriyyah) είναι ένα αιγυπτιακό ισλαμικό συμβουλευτικό, δικαιοδοτικό και κυβερνητικό όργανο [1] που ιδρύθηκε ως κέντρο Ισλάμ και Ισλαμικής νομικής έρευνας στην Αίγυπτο 1895 μ.Χ. Προσφέρει στους μουσουλμάνους θρησκευτική καθοδήγηση και συμβουλές μέσω της έκδοσης fatwas για καθημερινά και σύγχρονα ζητήματα.

Καθώς στις 2 Ιουλίου το Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας θ΄αποφασίσει για την τύχη της Αγιά Σοφιάς αν θα παραμείνει μουσείο ή θα χρησιμοποιείται ως τζαμί η διασαφήνιση από πλευράς κορυφαίου ισλαμικού θεσμού ότι ήταν εισβολή το πάρσιμο της πόλης από Οθωμανούς αποτελεί ένα ιστορικό βήμα που πλήττει την αξιοπιστία των κινήσεων Ερντογάν κι εντός του σουνιτισμού..

dimpenews.com