Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο τον πράκτορα-προδότη του Σολεϊμανί. Κατονομάζει και δημοσιοποιεί φωτογραφία του Ιρανού πράκτορα CIA-Mοσάντ που έδωσε πληροφορίες για να δολοφονηθεί ο Κασέμ Σολεϊμανί.

Mια φωτογραφία διακινήθηκε από ιρανικά φόρουμ ατόμου που φέρεται να ήταν ο πληροφοριοδότης και πράκτορας των αμερικάνικων υπηρεσιών που διοχέτευσε τις πληροφορίες για τη δολοφονία του Qasem Soleimani ..Στη φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε το άλλο άτομο είναι ο στρατηγός Hussein Hamdani, που δολοφονήθηκε στη Συρία κοντά στο Χαλέπι από τους τζιχαντιστές της ISIS (aljazeera) τον Οκτώβρη του 2015.Οπότε αυτός που κατηγορείται συμμετείχε και σ΄επιχειρήσεις στη Συρία. Σήμερα το πρωί το Ιράν κατονόμασε τον Ιρανό ονόματι Seyed Mahmoud Mousavi Majd ως πράκτορα των αμερικάνικων και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (CIA) , (Mossad) που έδωσε πληροφορίες που επέτρεψαν την δολοφονία του Διοικητή της Ιρανικής Δύναμης (IRGC)  του Qasem Soleimani . Αν είναι όντως αυτός τότε μιλάμε για πράκτορα στενού κύκλου, δηλ. Ιρανό που επιχειρούσε για ξένα συμφέροντα στο εσωτερικό της Δύναμης (IRGC) .

Σύμφωνα με τον theguardian το Ιράν θα εκτελέσει τον «πράκτορα της CIA» για το θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμάνι. Εκπρόσωπος τύπου είπε ότι ο Ιρανός πολίτης διαβίβασε πληροφορίες στις ΗΠΑ και το Ισραήλ πριν σκοτωθεί ο στρατηγός σε επίθεση με drone.Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, δήλωσε το ιρανικό δικαστικό σώμα.Δήλωσε ότι η καταδίκη σε θάνατο θα εκτελεστεί δια απαγχονισμού λίγο καιρό αφότου η καταδίκη του επικυρώθηκε από το επαναστατικό δικαστήριο κι επιβεβαιώθηκε από διαφορετικό δικαστήριο. Πρόκειται για το Τμήμα 19 του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ένας εκπρόσωπος του ιρανικού δικαστικού σώματος, Ghulam Hussein Ismaili, ανακοίνωσε σήμερα, την Τρίτη, ότι ένας Ιρανός κατηγορούμενος για κατασκοπεία για τη CIA καταδικάστηκε σε θάνατο για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία/γεωεντοπισμό του στρατιωτικού διοικητή Qassem Soleimani.Ο Ismaili δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου, “η θανατική ποινή θα εκτελεστεί σύντομα εναντίον Ιρανού πολίτη που παρείχε πληροφορίες στις αμερικανικές και ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τη θέση/τόπο του Ανώτατου Διοικητή των ιρανικών δυνάμεων, Κασέμ Σουλεϊμάνι.”

“Ο Mahmoud Mousavi Majd, ένας κατάσκοπος της CIA και Μοσάντ, καταδικάστηκε σε θάνατο”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το Reuters.”Έδωσε τη θέση του μάρτυρα Soleimani στους εχθρούς μας”, είπε.

Πρόσθεσε πως ”ο Mahmoud Mousavi Majd καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς συνέλλεγε πληροφορίες για θέματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ειδικά για τη Δύναμη Quds …προς όφελος τόσο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, “Mossad” όσο και της “CIA” μ΄ αντάλλαγμα αμερικάνικα δολάρια.

dimpenews.com