13.000 Σύρους τρομοκράτες έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη….

Το αντιπολιτευόμενο (SOHR) ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έστειλε περίπου 13.000 ξένους μαχητές, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων μελών του Ισλαμικού Κράτους, για να πολεμήσουν στο πλευρό του (GNA) στη Λιβύη.

Πηγές της Λιβύης λένε ότι οι δυνάμεις του GNA δεν θα μπορούσαν ν΄αντέξουν στη μάχη της Τρίπολης χωρίς τη βοήθεια που έστειλε η Τουρκία.

Αυτοί οι μαχητές πιστεύεται ότι ανήκουν στο ISIS, την Tahrir Al-Sham (πρώην Jabhat Al-Nusra), και πτέρυγες άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στρατολογήθηκαν από την Άγκυρα για να πολεμήσουν εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) που έχει επικεφαλής τον στρατάρχη Haftar.

Η Άγκυρα συνέχισε να προμηθεύει τον GNA με όπλα, αεροσκάφη και μαχητές, παρά το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Αυτά τα αεροσκάφη και οι μαχητές έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο των δυνάμεων του GNA στο δυτικό μέτωπο της Λιβύης.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αντικρούουν την πιθανότητα μιας άλλης νίκης για το GNA στη Sirte, δεδομένης της παρουσίας της Ρωσίας στην αεροπορική βάση της Al-Jufra.

Αυτό πρόκειται να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ στη νότια Μεσόγειο.

Οι διεθνείς προσπάθειες υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για να φέρουν τ’ αντιμαχόμενα μέρη στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη παραμένουν σε εξέλιξη.

Ο τρέχων αριθμός θανάτων Σύρων τρομοκρατών στη Λιβύη πιστεύεται ότι ανέρχεται στους 390 μαχητές.

Στρατολογήθηκαν από την Al-Mu’tasim Brigade, the Sultan Murad Brigade, the Northern Falcons Brigade, Hamzat και Suleiman Shah.

Tην ίδια στιγμή ομάδα Special Forces EOD αποναρκοθέτησης του στρατού Τουρκίας έφθασε στην Τρίπολη..

Μεταξύ των νεκρών Σύρων τζιχαντιστών στη Λιβύη συγκαταλάγεται ο Samer al-Atrash (κωδ. ονομασία Abu Yarob al-Athari), τ. ηγετίσκος της al Nusrah Front που σκοτώθηκε από επιδρομή LNA δυτικά της Σύρτης..

dimpenews.com