Η Τουρκία αλλοιώνει δημογραφικά την κατεχόμενη Β Συρία και εγκαθιστά θεσμούς του τούρκικου κράτους ολοκληρώνοντας την κατάκτηση…

Το τουρκικό καθεστώς επιβάλλει συστηματική τουρκική πολιτική στις κατεχόμενες περιοχές στην ύπαιθρο του Χαλεπιού, της Χάσακας και της Ράκα. Με την εισαγωγή τουρκικών αρχών και εγκαταστάσεων, το καθεστώς Ερντογάν της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έθεσε παράνομα μέτρα που εξυπηρετούν την οθωμανική ατζέντα. Βασιζόμενοι στους μισθοφόρους των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών αναγκάζονται είτε να φύγουν είτε να υπακούσουν στις εντολές χρήσης της τουρκικής λίρας και να πουλήσουν το σιτάρι τους.
Πολιτικές πηγές από διάφορες περιοχές της επαρχίας Χαλεπίου, Χασάκα και Ράκα δήλωσαν ότι, προκειμένου να αλλάξουν τη δημογραφία αυτών των περιοχών, οι κάτοικοι εκτοπίστηκαν βίαια και οι τρομοκράτες με τις οικογένειές τους πήραν τις περιουσίες τους από οργανωμένες επιχειρήσεις εγκατάστασης στην περιοχή. Τις τελευταίες ημέρες, ο τουρκικός “Ταχυδρομικός και Τηλεγραφικός Οργανισμός” άρχισε να ιδρύει τα υποκαταστήματα του στις κατεχόμενες περιοχές του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ.
Το τουρκικό καθεστώς ανάγκασε τον πληθυσμό σε αυτές τις περιοχές να υιοθετήσει την τουρκική λίρα σε όλες τις συναλλαγές του και άντλησε την τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στην πόλη Azaz στη βόρεια επαρχία του Χαλέπι αντί της λίρας της Συρίας.

Eπίσης στο Tall Tamr στη Β Συρία που έχει πληθυσμό κατά πλειοψηφίαν Συρορθόδοξους η Τουρκία κατάσχεσε 5 000 εκτάρια αγροτική γη. Το έδαφος είναι στα κατεχόμενα από τούρκικο στρατό και μισθοφόρους του τρομοκράτες. Σε αυτή την έκταση των 5.000 απαγορεύθηκε στους γηγενείς να έχουν πρόσβαση.Σύμφωνα με το συνεταιρισμό του Tall Tamr, 2 000 εκτάρια γης με δημητριακά που ήταν έτοιμα για να συλλεχθεί η σοδειά κάηκαν από τις δυνάμεις εισβολής Τουρκίας.Λόγω της κατοχής πολλοί αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών απαιτήσεων του κατακτητή. Ο Dildar Yûsif, από τον αγροτικό συνεταιρισμό δήλωσε: « τα χωράφια με στάρι του πληθυσμού του Tall Tamr κάηκαν κι ενώ ο κόσμος επιχείρησε να πάει να σβήσει τις πυρκαγιές εμποδίστηκε από Τούρκους στρατιώτες και πολιτοφύλακες. »

dimpenews.com