Καίγεται η Ατλάντα στις ΗΠΑ μετά από νέα εν ψυχρώ, άνανδρη δολοφονία 27χρονου μαύρου από λευκό αστυνομικό με 3 σφαίρες πισώπλατα..

Η Atlanta στην Georgia των ΗΠΑ καίγεται μετά τη νέα εν ψυχρώ άνανδρη δολοφονία μαύρου του 27χρονου Rayshard Brooks το βράδυ της Παρασκευής από λευκό αστυνομικό καθώς επιχείρησε τρέχοντας να διαφύγει τη σύλληψη αφότου βρέθηκε θετικός σε τεστ ουσιών (αλκοόλ ή drugs)-sobriety test. Προηγήθηκε πάλη σώμα με σώμα 2 αστυνομικών με τον μαύρο και προσπάθεια καθήλωσης του στο οδόστρωμα.Ενώ είχε υποβληθεί σ΄ανάκριση 30′ τον ρωτούσαν πόσο ήπιε 1,5 ή 1…κλπ και σωματική έρευνα στο parking.Ήταν άοπλος….Κατά την πάλη στο οδόστρωμα κατόρθωσε να πάρει το πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης από τον 1 αστυνομικό το Taser που το είχε βγάλει από τη θήκη και το κρατούσε και απειλούσε να τον υποβάλει σε ηλεκτροσόκ..Kατά την καταδίωξη το έστρεψε στο δολοφόνο του αλλά αυτός του έριξε πισώπλατα 3 σφαίρες…….

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τον είχαν καταβάλει σε αυτή την άνιση μάχη των 2 πάνοπλων αστυνομικών κατά ενός άοπλου πολίτη αυτός κατάφερε κυριολεκτικά να τους ξεφύγει μέσα από τα χέρια και τράπηκε σε φυγή τρέχοντας.Έτρεξε μια απόσταση 6 παρκαρισμένων οχημάτων όταν γύρισε πίσω και έστρεψε το χέρι του προς τον αστυνομικό. Τότε εκείνος τον πυροβόλησε.Ο ένας αστυνομικός συνέχισε να τον καταδιώκει και πυροβολώντας τον 3 φορές πισώπλατα τον δολοφόνησε.

Ο νεαρός μαύρος κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στο parking κατ΄άλλους στη γραμμή διέλευσης του drive-in του restaurant Wendy’s, όταν οι εργαζόμενοι κάλεσαν την άμεσο δράση γιατί το όχημά του εμπόδιζε τους πελάτες…Το θύμα ήταν πατέρας 3 κοριτσιών και 1 θετού γιου.Αφότου ο μαύρος σκοτώθηκε από την αστυνομία, το εστιατόριο καίγεται, ο αυτοκινητόδρομος αποκλείστηκε και ο φονιάς αστυνομικός Garrett Rolfe απολύθηκε.Η Διευθύντρια της Αστυνομίας της Ατλάντα η Erica Shields παραιτήθηκε μετά το θάνατο του Rayshard Brooks..

The Wendy’s restaurant where Rayshard Brooks was shot dead burns on Saturday.
The Wendy’s restaurant where Rayshard Brooks was shot dead burns on Saturday.
Protesters break out windows, set fire to inside of Wendy’s where Rayshard Brooks was killed
Εικόνα

Oι διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια κι έκαψαν το Wendy’s όπου δολοφονήθηκε το νεαρό θύμα. Δύο βίντεο δείχνουν την πάλη του Rayshard Brooks με τους 2 αστυνομικούς λίγο πριν πυροβοληθεί θανάσιμα από τον έναν στην Ατλάντα.Ένα βίντεο από κάμερα επιτήρησης που διοχετεύθηκε από το Γραφείο Έρευνας της Georgia.Το άλλο προέρχεται από βιντεοσκόπηση μάρτυρα από κινητό τηλέφωνο αναφέρει το CNN. Ο δικηγόρος της οικογένειας θύματος ο Chris Stewart δήλωσε πως ο αστυνομικός πρέπει να διωχθεί για αδικαιολόγητη χρήση θανατηφόρας βίας, που ισοδυναμεί με φόνο.

Το ρατσιστικό μίσος και το πογκρόμ κατά μαύρων συνεχίζεται στις ΗΠΑ…

Image
Image
Image

Κι ενώ το θύμα ψυχορραγούσε στο οδόστρωμα οι αστυνομικοί προτίμησαν να καθαρίσουν τη σκηνή του φόνου από τα ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους παρά να καλέσουν ασθενοφόρο καθυστέρησαν δραματικά και επίσπευσαν το θάνατο του μαύρου….

dimpenews.com