Εμπλοκή Τουρκίας και στον πόλεμο Υεμένης μ΄όχημα τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Το Κατάρ χρηματοδοτεί σχέδιο της Τουρκίας για σχηματισμό πολιτοφυλακής στην Υεμένη.

Το Κατάρ χρηματοδοτεί το τουρκικό σχέδιο σχηματισμού πολιτοφυλακής στην επαρχία της Υεμένης.Oι φιλοδοξίες του τούρκικου επεκτατισμού δεν σταματούν…Μετά τη Λιβύη ανάμειξη της Άγκυρας και στην Υεμένη που σπαράσσεται από πολυετή εμφύλιο μεταξύ των σιιτών Χούτι και της φιλοδυτικής πτέρυγας που υποστηρίζει η Σ Αραβία και ο λεγόμενος αραβικός συνασπισμός… Η Τουρκία επιχειρεί να διεισδύσει στο τελευταίο στρατόπεδο δια της επιρροής των Αδελφών Μουσουλμάνων…
Ο πρώην υπουργός μεταφορών της Υεμένης Saleh al-Jabwani προσέλαβε περισσότερα από 600 άτομα μέχρι στιγμής με τη συνέργεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ιδιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο The Arab Weekly ότι ο τ.υπουργός μεταφορών της Υεμένης, Saleh al-Jabwani, άνοιξε στρατόπεδο στρατολόγησης στην πόλη Ataq, την πρωτεύουσα της επαρχίας Shabwa στην Υεμένη, υλοποιώντας ένα τουρκικό σχέδιο και με χρηματοδότηση του Κατάρ ( Κατάρ-Τουρκία και στη Λιβύη είναι σύμμαχοι αφού υποστηρίζουν ενεργά τον GNA ενώ δολοφονικοί εταίροι υπήρξαν και στο συριακό υποστηρίζοντας την αυτοαποκαλούμενη αντιπολίτευση. Ο οπλισμός από Κατάρ μέσω Άγκυρας οδηγήθηκε στη Συρία για τρομοκράτες ενώ η μια αιτία για την εκδήλωση πολέμου ήταν ότι ο Άσαντ αρνήθηκε να περάσουν οι αγωγοί αερίου από Κατάρ μέσω Συρίας προς Τουρκία).

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Jabwani, με τη συνεργασία του κυβερνήτη της Shabwa, μέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Mohamed bin Adiyu, και μετά την επιστροφή του από μια μυστική επίσκεψη στη Ντόχα όπου εξασφάλισε τεράστια κεφάλαια, έχει μετατρέψει το σχολείο «Al-Awa’il», που βρίσκεται κοντά στην έδρα του Εθνικού Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων στο Ataq, σε στρατόπεδο στρατολόγησης νέων στρατιωτών.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Jabwani έχει προσλάβει περισσότερα από 600 άτομα μέχρι στιγμής πληρώνοντάς μισθούς και ημερήσια αποζημίωση και αγοράζοντας όπλα για αυτούς από τη μαύρη αγορά της Shabwa και της Marib.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο πρώην υπουργός αγόρασε δεκάδες 4×4 οχήματα από το Al-Mahrah και το Hadramaut και πλήρωσε περισσότερα από την πραγματική αξία για αυτόν τον τύπο οχήματος. Ο αραβικός συνασπισμός απαγόρευσε πρόσφατα την εξαγωγή αυτού του τύπου οχήματος στην Υεμένη, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τις πολιτοφυλακές Χούτι.

Ως υπουργός μεταφορών, ο Jabwani ήταν γνωστός για τη στάση του εναντίον του αραβικού συνασπισμού και ανέλαβε να υπογράψει διμερή συμφωνία μεταξύ του υπουργείου του και της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία αργότερα απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Υεμένης. Πηγές ανέφεραν στο The Arab Weekly ότι ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε ένα τουρκικό σχέδιο με χρηματοδότηση από το Κατάρ για τη δημιουργία αντι-αραβικών πολιτοφυλακών συνασπισμού, μια παρόμοια δραστηριότητα που διεξήχθη από τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χαμουντ Σαΐντ αλ Μιχλάφι, ο οποίος ίδρυσε παρόμοια στρατόπεδα στο Η επαρχία Taiz να στρατολογεί μαχητές και να ενθαρρύνει τους Yemenis που εμπλέκονται στην καταπολέμηση των Houthis στη Saada να ατεθούν στα στρατόπεδά του.

Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι υπάρχει συντονισμός και μεταξύ του Jabwani και του Mikhlafi αφενός, και του υπουργού Εσωτερικών Ahmad al-Maysari από την άλλη. Ο ρόλος του Maysari συνίσταται στην πρόσληψη «αποφοίτων» των στρατοπέδων Jabwani και Mikhlafi και στην εγγραφή τους στις δυνάμεις ασφαλείας που ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών ή στη δημιουργία νέων μονάδων και ταξιαρχιών μόνο για αυτούς.

Το Arab Weekly είχε ήδη αποκαλύψει σε μια σειρά αναφορών τη συμμετοχή του Κατάρ υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση για να διαλύσει τα μέτωπα της Saada και να δημιουργήσει ένοπλες πολιτοφυλακές εχθρικές προς τον αραβικό συνασπισμό.

Η ατζέντα της Ντόχα στην Υεμένη είναι να προκαλέσει σύγχιση στον αραβικό συνασπισμό και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον πολιτικής και ασφάλειας για έναν υποτιθέμενο τουρκικό ρόλο στην Υεμένη .

Όλο και περισσότερες αναφορές βγαίνουν αποκαλύπτουν ενέργειες που αναλαμβάνονται από πολιτικούς, στρατιωτικούς και φυλετικούς ηγέτες της Υεμένης που είναι συνδεδεμένοι με το Κατάρ για να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και αντιπαλότητες μεταξύ των συνιστωσών του στρατοπέδου αντι-Χούτι, να τελειώσουν τη συμφωνία του Ριάντ και να χρηματοδοτήσουν τις αντιπαραθέσεις στο Άμπυαν που είναι άμεσα υπό την εποπτεία του Maysari, ο οποίος είχε δημιουργήσει αίθουσα επιχειρήσεων στο Κυβερνείο της Al-Mahra μόνο για το σκοπό αυτό.

Οι πολιτικές πηγές της Υεμένης αποκάλυψαν στο The Arab Weekly ότι ο Μαϊσάρι είχε επικοινωνήσει με μερικούς στρατιωτικούς ηγέτες της νόμιμης κυβέρνησης και προσπάθησε να τους δελεάσει με χρήματα από το Κατάρ…

Η Ντόχα στοιχηματίζει ότι ο Jabwani θα παίξει παρόμοιο ρόλο στην κυβέρνηση Shabwa. Εν τω μεταξύ, η Shabwa είδε πρόσφατα μια φυλετική εξέγερση ενάντια στις πρακτικές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εκεί. Οι δυνάμεις ασφαλείας που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Shabwa είχαν τραυματίσει ορισμένα μέλη των φυλών Shabwa και απήγαγαν κάποιους, και προκλήθηκαν ένοπλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των φυλών και των δυνάμεων που συνδέονται με το κόμμα Islah στη Shabwa.

Οι πηγές του Arab Weekly επιβεβαίωσαν την άμεση συμμετοχή του πρώην υπουργού μεταφορών στην κλιμάκωση των εντάσεων στη Shabwa, και ότι εξαγόραζε την πίστη των τοπικών αρχηγών και φυλών και πυροδότησε πολιτικές και στρατιωτικές αντιπαραθέσεις με κονδύλια του Κατάρ.

Ο δημοσιογράφος της Υεμένης Yasser Al-Yafie δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για κλιμάκωση της έντασης στο Shabwa και σε ορισμένες περιοχές του Abyan επιβεβαιώνουν ότι είχε υποστεί μεγάλη ήττα επειδή δεν σημείωσε πρόοδο προς την πόλη της Zanzibar, την πρωτεύουσα της επαρχίας Abyan. Είπε στο The Arab Weekly ότι σημάδια αποτυχίας ήταν η «δολοφονία του διοικητή των δυνάμεων της ζώνης ασφαλείας στο Mudiyah.15/6/20 The Arab Weekly

H Toυρκία διαθέτει μια στρατιωτική βάση στο Κατάρ..

dimpenews.com