Η Τουρκία βομβάρδισε με 20 μαχητικά κούρδικους στόχους στο Β Ιράκ…..ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ

Η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει είναι ανεξέλεγκτη με την ανοχή της ανύπαρκτης διεθνούς κοινότητας. Επιχειρεί τουλάχιστον σε 4 χώρες της περιοχής. Συρία, Ιράκ,Λιβύη και Κύπρο…Χθες τη νύχτα βομβάρδισε και στόχους στο Ιράκ. 20 τούρκικα αεροσκάφη επέδραμαν κατά καταυλισμού στο Makhmur, βομβάρδισαν το νοσοκομείο Serdeşt και προκάλεσαν πυρκαγιές στο Όρος Shengal.

Τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Amed πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων στο νότιο Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, οι αεροπορικές επιθέσεις στράφηκαν εναντίον των αμυντικών ζωνών της Medya και στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Shengal (Sinjar).

Πολλές περιοχές έχουν βομβαρδιστεί στις ζώνες άμυνας της Medya, συμπεριλαμβανομένων των Çiyayê Direbî, Kozînê, Balayan και Çiyayê Nasir.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο εναέριος βομβαρδισμός στην περιοχή Makhmur συνεχίστηκε όλο το πρωί και οι κάτοικοι του στρατοπέδου κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν πυρκαγιά στη γεωργική γη γύρω από το στρατόπεδο.

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στις περιοχές Shengal και Khanasor,χτυπήθηκαν πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Serdeşt.

Ο βομβαρδισμός, που ξεκίνησε στις 00:00 τοπική ώρα, συνεχίστηκε όλο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 μαχητικά αεροσκάφη μετείχαν στην επίθεση μετά την απογείωση δεκάδων αεροπλάνων από τον Amed.anf

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε 81 στόχους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν PKK, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Eagle Claw”, η οποία ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό, το απόγευμα της Κυριακής.

Σήμερα, τη Δευτέρα, ο ιρακινός στρατός κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να εισβάλει με τα αεροπλάνα της στον ιρακινό εναέριο χώρο και χαρακτήρισε την ενέργειά της «πρόκληση».
Η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων δήλωσε, σε δελτίο τύπου, σήμερα: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την παραβίαση του ιρακινού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροπλάνα, η οποία συνέβη χθες το βράδυ την Κυριακή με 18 τουρκικά αεροσκάφη που κατευθύνονταν από τα τουρκικά σύνορα προς Sinjar- Makhmur – Αλ-Κουβέιρ – Εrbil, για να φτάσει στην περιοχή της Sharqat σε βάθος του 193χλμ Αυτά τα αεροπλάνα στόχευαν ένα στρατόπεδο προσφύγων κοντά στο Makhmur και το Sinjar. “

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων πρόσθεσε στη δήλωσή της: “Τουρκικά αεροσκάφη επέστρεψαν στα σύνορα του Ιράκ μέχρι αργά το βράδυ, και αυτή η προκλητική συμπεριφορά δεν συνάδει με τις υποχρεώσεις του καλού γείτονα σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας. “

Είπε: “Επομένως, αυτές οι παραβιάσεις πρέπει να σταματήσουν ως προς και να δεσμευτούν για τα κοινά συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών και ζητούμε τη μη επανάληψή τους. Επιβεβαιώνουμε ότι το Ιράκ είναι πλήρως έτοιμο να συνεργαστεί μεταξύ των δύο χωρών και να ελέγξει συνθήκες ασφαλείας στα κοινά σύνορα. “

dimpenews.com