Οι Κου Κλουξ Κλαν ξανάρχονται;;;Σε 2 εβδομάδες 3 μαύροι βρέθηκαν κρεμασμένοι σε πάρκα στις ΗΠΑ….

Σε 2 εβδομάδες 3 μαύροι βρέθηκαν νεκροί απαγχονισμένοι, κρεμασμένοι σε δέντρα σε πάρκα οι 2 στην California κι ο 1 στη New-York.Κάθε φορά η αστυνομία μιλά γι αυτοκτονίες αλλά θα διεξαχθούν έρευνες υπό την πίεση των οικογενειών που φοβούνται ότι οι νεκροί υπήρξαν θύματα ρατσιστικού λιντσαρίσματος.. Η αστυνομία της California δήλωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος μαύρος βρέθηκε κρεμασμένος σ΄ένα δέντρο κι ότι πιθανώς πρόκειται για αυτοκτονία προκαλώντας την αγανάκτηση των μελών της κοινότητας που δήλωσαν πως οι αρχές βιάστηκαν πολύ για να συνάγουν συμπεράσματα επ΄αυτού που θα μπορούσε να είναι ένα έγκλημα (ρατσιστικού) μίσους.

Η αντίδραση στο θάνατο του 24χρονου Robert Fuller έδειξε σε ποιο βαθμό οι εντάσεις γύρω από τη ράτσα και τις δυνάμεις της τάξης είναι ανεξέλεγκτες στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του George Floyd στη Minneapolis στις 25 Μαίου.

Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες (LASD) ερευνούσε πάντα επί το θάνατο του Fuller, που βρέθηκε από περαστικό απαγχονισμένος σε δέντρο σ΄ένα οικοδομικό τετράγωνο από το City Hall Palmdale, περίπου στα 30 μίλια Βόρεια του Los Angeles, κατά τις 3 h 40 την Τετάρτη.

Την Παρασκευή ο ο αστυνομικός διοικητής Ron Shaffer δήλωσε σε μια τηλεοπτική σύσκεψη της κοινότητας ότι φαίνεται πως ο Fuller «αυτοκτόνησε».

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε μια αντίδραση θυμού και τα γνωστά όπως «πείτε την αλήθεια» και «όχι ειρήνη», με μέλη του κοινού ν΄απαιτούν να μάθουν γιατί ο LASD την χαρακτήρισε αυτοκτονία ενώ η έκθεση του ιατροδικαστή δήλωσε πως η υπόθεση «αναβλήθηκε αναμένοντας μια συμπληρωματική έρευνα».

Protesters observed a moment of silence for Robert Fuller on Saturday in the park where he was found hanging from a tree this week.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #JusticeforRobertFuller ακολούθησε μια τάσηστο Twitter με τους χρήστες να καλούν σε μια έρευνα ολοκληρωμένη επ΄αυτού που κάποιοι καταγγέλουν ως απόκρυψη λιντσαρίσματος.

Ο Διευθυντής του Palmdale City, ο JJ Murphy, δήλωσε την Πέμπτη σε ανακοινωθέν ότι δέχθηκε την επιβεβαίωση πως ο θάνατος του Fuller ήταν μια αυτοκτονία. Δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά δήλωσε πως πολυάριθμα πρόσωπα στην κοινότητα «υπέφεραν από ακραίο ψυχικό άγχος» στη διάρκεια της πανδημίας του coronavirus.

Μια σελίδα GoFundMe που αναρτήθηκε από την οικογένεια του Fuller για να καλύψεις τα έξοδα της κηδείας δέχθηκε πάνω από 110 000 $ ως την Παρασκευή το απόγευμα. Ένα μήνυμα σε αυτό το θέμα έλεγε: “Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.”(Reuters)

Manifestation à Palmdale (USA) sous l'arbre où a été retrouvé pendu Robert Fuller, le 14 juin 2020

«Γιατί να το έκανε εδώ δημόσια, μπροστά από το Δημαρχείο, δίπλα σε μια εκκλησία, μπροστά από μια βιβλιοθήκη;» είπε μια γυναίκα είπε. «Γιατί ήταν έτσι; Ποιος θα το έκανε αυτό; Κανένας μαύρος δεν θα κρεμαζόταν δημοσίως έτσι ” τόνισε. Άλλοι ζήτησαν να μάθουν αν υπήρχαν βιντεοκάμερες στην περιοχή και να μάθουν ποιος βρήκε τον κ.Fuller αναφέρει το nytimes.”Αυτό είναι ψέμα!” αρκετοί άνθρωποι φώναξαν όταν ο διοικητής του Τμήματος του Σερίφη ο Ronald Shaffer είπε ότι είναι αυτοκτονία. Το Σάββατο εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της Palmdale,μια πόλης 150,000 κατοίκων κατευθυνόμενοι από τον τόπο της τραγωδίας στο τμήμα του Σερίφη.Κραύγαζαν “Justice for Robert Fuller.”

Μεταξύ 1877 – 1950,περίπου 4 000 μαύροι απαγχονίστηκαν σε δέντρα στις ΗΠΑ από το ρατσιστικό μίσος…. Οι  Κου Κλουξ Κλαν ξανάρχονται;;;

dimpenews.com