O Kim ανατίναξε το Γραφείο Διασύνδεσης με Ν Κορέα στα σύνορα αφού διέκοψε όλες τις επαφές μαζί της…Tρεις Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με κινέζικο στρατό..

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στις 16 Ιουνίου στην παραμεθόρια πόλη της Β Κορέας την Kaesong. Το Yonhap μεταφέρει πως ο καπνός που είναι ορατός προέρχεται από το Γραφείο Διακορεατικής Σύνδεσης της Β και Ν Κορέας.Ο Κιμ το ανατίναξε ως άχρηστο πλέον αφού διέκοψε ολοσχερώς τις σχέσεις με την γείτονα χώρα της Ν Κορέας. Σύμφωνα με το Υπ. της Επανένωσης η Β Κορέα κατέστρεψε το Γραφείο της Διασύνδεσης με Νότια.

«Η Β Κορέα ανατίναξε το Γραφείο Διασύνδεσης της Kaesong στις 14H49» (06H49 GMT),ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ. επιφορτισμένος με τις σχέσεις των 2 χωρών σε ανακοινωθέν.«Οι Βορειοκορεάτες αποφάσισαν να δώσουν ένα μάθημα στη διοίκηση Moon – για να τους δείξουμε ότι δεν είναι οι Αμερικανοί που μπορούν να τους προκαλέσουν πονοκέφαλο», δήλωσε ο Andrei Lankov, διευθυντής τoυ Korea Risk Group.

O στρατός Β Κορέας λέει ότι θα διεισδύσει στις ζώνες αφοπλισμού υπό την δια-κορεατική συμφωνία.

Tρεις Ινδοί στρατιωτικοί, ο ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με κινέζικο στρατό τη Δευτέρα τη νύχτα στην Κοιλάδα Galwan στο Kashmir, ανέφεραν τοπικά μίντια.Σημειώνεται πως οι εχθροπραξίες άρχισαν όταν οι Ινδοί πέρασαν τα σύνορα.Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σκοτώθηκαν στο επεισόδιο 6 Κινέζοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν 11. Ο Ινδός υψηλόβαθμος που σκοτώθηκε ήταν στρατηγός.

Ο ΥΠΕΞ Κίνας οWang Yi δήλωσε: “ο ινδικός στρατός τη Δευτέρα καταπάτησε σοβαρά τη συμφωνία των 2 πλευρών διασχίζοντας παράνομα τα σύνορα 2 φορές οδηγώντας σε προκλητικές επιθέσεις κατά των Κινέζων στρατιωτών που επέφεραν σοβαρές συγκρούσεις.”

Τον προηγούμενο μήνα αναφέρθηκε πως 10.000 στρατιώτες Κίνας διείσδυσαν στην διαφιλονικούμενη περιοχή με την Ινδία. Για εβδομάδες στρατός Κίνας-Ινδίας δεσμεύθηκαν σ ένταση κατά μήκος της Line of Actual Control (LAC) στην Αν. Ladakh, όπου η Ινδία ελέγχει μέρος του Kashmir.Στις αρχές Μάη υπήρξε διασυνοριακή σύρραξη των 2 δυνάμεων…

Η Κίνα νίκησε τον ενδιαμέσο πόλεμο του Γ Παγκοσμίου που ήταν βιολογικός κι αυτό της δίνει τη δυναμική να ελέγξει το περιβάλλον της τόσο με Ταϊβάν όσο και Ν Κορέα τους δορυφόρους της Δύσης αλλά και να διευθετήσει τις διασυνοριακές διαφορές της με Ινδία.Ήδη οι ΗΠΑ με καταρρακωμένο γόητρο αφού θρηνούν 120.000 νεκρούς, εισπράττουν χάος και κινήματα εξέγερσης και πολιτικής ανυπακοής αλλά και συρρίκνωση της στρατιωτικής τους ισχύος αφού μόλις χθες ο Τραμπ ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων του από τη Γερμανία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει και με τη διένεξη ΗΠΑ-Γερμανίας για Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη γερμανική αγορά. Η Γερμανία καταδίκασε τα σχέδια των ΗΠΑ να διευρύνουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν εναντίον του υπό κατασκευή Nord Stream 2.

Την ώρα που οι ΗΠΑ αναδιπλώνονται η Κίνα δείχνει να θέλει να εξωτερικεύσει τη δύναμη της για να εδραιωθεί αρχικά στις σφαίρες επιρροής ενώ η οικονομική της και τεχνολογικής της υπεροπλία αλλά και η συμμαχία της με την Ρωσία της δίνουν προβάδισμα, καθώς το στρατόπεδο των δυτικών δείχνει διχασμένο από αντίθετα συμφέροντα στο εσωτερικό του…

dimpenews.com