ΥΠΕΞ Κίνας προς ΗΠΑ: αφήστε το νόμο για Ουιγούρους και κάντε νόμο για Ανθρώπινα Δικαιώματα Αφροαμερικανών. Ευνοείτε ισλαμιστικό εξτρεμισμό,ριζοσπαστικοποίηση,τρομοκρατία

Με σκληρή ανακοίνωση το ΥΠΕΞ Κίνας απαντά στην απαράδεκτη ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικής υποθέσεις της.Καταγγέλει ότι οι ΗΠΑ ευνοούν τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, την ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία στο θέμα των τουρκόφωνων Ουιγούρων…Η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Κίνας η Hua Chunying τονίζει με σαρκαστικό τόνο στο twitter ότι:
”H εθνοτική ομάδα των Ουιγούρων απολαμβάνει ίσα δικαιώματα και ελευθερίες όπως και οι 55 άλλες εθνοτικές ομάδες στην Κίνα. Οι USΑ θα όφειλαν να θεσπίσουν έναν νόμο για την πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αφροαμερικάνων αντί του νόμου για την πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ουιγούρων”.

Το ανακοινωθέν του ΥΠΕΞ Κίνας της 18/6/20 αναφέρει:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν τον αποκαλούμενο «Νόμο για την Πολιτική Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ουιγούρων του 2020». Αυτή η λεγόμενη Πράξη υπονομεύει εσκεμμένα τις συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Xinjiang της Κίνας, επιτίθεται καταδικαστικά στην πολιτική του Xinjiang της κινεζικής κυβέρνησης, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις και παρεμβαίνει έντονα στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Η κινεζική κυβέρνηση και ο λαός εκφράζουν έντονη αγανάκτηση και σθεναρή αντίθεση σε αυτό.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με το Xinjiang δεν είναι καθόλου θέματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εθνικότητα ή τη θρησκεία, αλλά για την καταπολέμηση της βίαιης τρομοκρατίας και του αυτονομισμού. Ο Xinjiang υπέφερε κάποτε βαθιά από τον εξτρεμισμό, τη βίαιη τρομοκρατία και τον αυτονομισμό, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια και την περιουσία των ανθρώπων εκεί. Η Xinjiang έχει λάβει μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση αυτών των δραστηριοτήτων και την πρόληψη της επανεμφάνισής τους, σε μια προσέγγιση αντιμετώπισης τόσο των συμπτωμάτων όσο και των βασικών αιτίων του προβλήματος. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία. Αποτελούν επίσης τα συγκεκριμένα βήματα της Κίνας για την εφαρμογή των διεθνών πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την απο-ριζοσπαστικοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Αντιτρομοκρατικής Στρατηγικής του ΟΗΕ και του Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη του Βίαιου Εξτρεμισμού.

Τα μέτρα που ελήφθησαν στο Xinjiang έχουν περιορίσει αποτελεσματικά τις αυξανόμενες και συχνές εμφανίσεις βίαιων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, διαφυλάσσουν την εθνική ενότητα και ασφάλεια στο μέγιστο δυνατό βαθμό και προστατεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων όλων των εθνοτικών ομάδων στο Xinjiang, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων τους στη ζωή , υγεία και ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών και άνω, δεν υπήρξε ούτε μία βίαιη τρομοκρατική υπόθεση στο Xinjiang. Άνθρωποι διαφορετικών εθνοτικών ομάδων και θρησκευτικών πεποιθήσεων στο Xinjiang ζουν μαζί ως ίσοι, απολαμβάνουν ενότητα και αρμονία και ζουν μια ειρηνική και σταθερή ζωή. Η πολιτική της Κίνας στο Xinjiang έχει αναγνωριστεί θετικά σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Image

Η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός είναι κοινοί εχθροί της ανθρώπινης κοινωνίας. ….Ο λεγόμενος νόμος της πλευράς των ΗΠΑ, αγνοώντας τα γεγονότα και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, επιδιώκει να στιγματίσει τα μέτρα του Xinjiang κατά της τρομοκρατίας, του αυτονομισμού και της ριζοσπαστικοποίησης και εφαρμόζει 2 μέτρα και 2 σταθμά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο νόμος αποκαλύπτει περαιτέρω την κακή πρόθεση της πλευράς των ΗΠΑ να υπονομεύσει την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας, να ενσπείρει τη διαφωνία μεταξύ των εθνοτικών ομάδων στην Κίνα, να βλάψει την ευημερία και τη σταθερότητα του Xinjiang και να περιορίσει την ανάπτυξη της Κίνας.

Προειδοποιούμε την πλευρά των ΗΠΑ ότι οι υποθέσεις Xinjiang είναι καθαρά εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας που δεν επιτρέπουν καμία ξένη παρέμβαση. Η κινεζική κυβέρνηση και ο λαός είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Κίνας. Για άλλη μια φορά, καλούμε την αμερικανική πλευρά να διορθώσει αμέσως το λάθος και να σταματήσει να χρησιμοποιεί αυτόν τον νόμο που σχετίζεται με το Xinjiang για να βλάψει τα συμφέροντα της Κίνας και να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Διαφορετικά, η Κίνα θα ανταποκριθεί αποφασιστικά και οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να υποστούν όλες τις συνέπειες.

Image

Οι ΗΠΑ παίζει στην Κίνα το πετυχημένο της χαρτί του ριζοσπαστικοποιημένου κι εξτρεμιστικού ισλάμ. Είναι το ίδιο που χρησιμοποίησε στο Αφγανιστάν κατά Σοβιετικών, στα Βαλκάνια κατά ρώσικου τόξου, στη Συρία, στο Ιράκ και τελευταία στη Λιβύη υποστηρίζοντας σαφέστατα τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, τους τρομοκράτες μισθοφόρους του Ιντλίμπ της αλ Νούσρα και εν τέλει την τουρκόφωνη κυβέρνηση της Τρίπολης (al Sajjar απευθύνει επιστολές στον Ερντογάν στην τουρκική). Για μια ακόμη φορά πως οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη απόλυτη τον Ερντογάν γι αυτό και τον έχουν αμολητό για να διεμβολίσουν Κίνα μέσω Ουιγούρων και να επαναλάβουν σενάριο Τσετσενίας…

dimpenews.com