Η Τουρκία συνέλαβε 4 άτομα για κατασκοπεία υπέρ Γαλλίας..Ναι η Γαλλία κήρυξε Ψυχρό Πόλεμο στην Τουρκία μετά το θερμό επεισόδιο με φρεγάτες…

Όπως αναφέραμε πριν λίγες μέρες η Γαλλία κήρυξε Ψυχρό πόλεμο κατά Τουρκίας μετά την εμπλοκή με φρεγάτες. Τη Δευτέρα αναφέρεται πως η Τουρκία συνέλαβε 4 υπηκόους της για κατασκοπεία υπέρ της Γαλλίας..

Η Τουρκία συνέλαβε 4 υπηκόους της υπόπτους ότι κατασκόπευσαν τόπους ενώσεων και θρησκευτικούς για λογαριασμό της Γαλλίας μετέφερε τη Δευτέρα μια φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα εν μέσω πλήρης έντασης μεταξύ Ankara και Paris.

Καμιά επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή γι αυτή την υπόθεση Aucune δεν κατέστη ικανό ν΄αποκομιστεί.Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ένας τ. εργαζόμενος των υπηρεσιών ασφάλειας του Γ Προξενείου της Γαλλίας στην Κων/πολη ο Metin Ozdemir πήγε στην αστυνομία και είπε πως συνέλεξε πληροφορίες για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών εξωτερικού της Γαλλίας (DGSE).

Σύμφωνα με Sabah,ο Metin Ozdemir δήλωσε πως μετέφερε στους Γάλλους πληροφορίες για 120 άτομα εκ των οποίων ιμάμηδες αντί μηνιαίας αμοιβής και την νυπόσχεση ενσωμάτωσής του στη Λεγεώνα των Ξένων.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Metin Ozdemir, παρίστανε πως είναι μέλος των τούρκικων πληροφοριών ερευνώντας για ISIS κι στρατολόγησε 3 άτομα : έναν υπάλληλο της δημοτικής εταιρίας της Κων/πολης που διαχειρίζεται το νερό, ένα άτομο που εργάζεται στις τηλεπικοινωνίες κι έναν ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου στην Πόλη.

O «πυρήνας κατασκοπείας», όπως τον χαρακτηρίζει η Sabah, ήταν επιφορτισμένος να μαζεύει πληροφορίες για «συντηρητικές ενώσεις », θρησκευτικές αδερφότητες και την αρχή θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet). Η εφημερίδα σημειώνει πως οι 4 άνδρες συνέλεξαν κυρίως πληροφορίες για το Σύλλογο Γυναικών και τη Δημοκρατία (KADEM), όπου συμπρόεδρος είναι η κόρη του Recep Tayyip Erdogan.

Η Sabah λέει πως ο Metin Ozdemir παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις τούρκικες αρχές αφότου είχε διαφωνία με τους Γάλλους πράκτορες. Εναντίον των 4 συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπεία και θα κριθούν σε δικάσιμο που δεν καθορίστηκε. Αυτή η υπόθεση επέρχεται εν μέσω οξυμένων εντάσεων Ankara και Paris επί λιβυκού.Le Figaro και AFP

dimpenews.com

One thought on “Η Τουρκία συνέλαβε 4 άτομα για κατασκοπεία υπέρ Γαλλίας..Ναι η Γαλλία κήρυξε Ψυχρό Πόλεμο στην Τουρκία μετά το θερμό επεισόδιο με φρεγάτες…

Comments are closed.