Η τ. Αλ Νούσρα η Hayat Tahrir al-Sham συνέλαβε τον απαγωγέα των καλογριών της Αγ. Θέκλας Μααλούλα στο Ιντλίμπ…..

Όπως μεταδίδει το αντιπολιτευόμενο (syriahr 22/6/20) το γνωστώς αποκαλούμενο Συριακό Παρητηρητήριο δυνάμεις της ασφάλειας της τ. Αλ Νούσρα συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα και νυν “Hayat Tahrir alSham“διείσδυσαν το πρωί σε άντρο της τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης και περικύκλωσαν το σπίτι του “Abu Malik al-Tali” στην περιοχή του Idlib, και συνέλαβαν αυτόν μ’ εντολή του επικεφαλή της Hayat Tahrir alSham, του αρχιτρομοκράτη “Abu Muhammad al-Jolani.”Αξίζει να σημειωθεί ότι ο al-Talli είχε αποσυρθεί από την έδρα της Tahrir Al-Sham στις 7 Απριλίου του τρέχοντος έτους, και είχε σχηματίσει μια ομάδα μάχης τζιχάντ και είχε προσχωρήσει στην αίθουσα επιχειρήσεων. Όπως είναι γνωστό ο Abu Malik απέρριψε τις ρωσικές-τουρκικές συμφωνίες για την περιοχή «απο-κλιμάκωσης» του Ιντλίμπ.Το πραγματικό του όνομα είναι Jamal Zainia.

Nuns of Maloula

Ο Al-Talli ήταν αυτός που απήγαγε τις καλόγριες της Ορθόδοξης μονής Αγ. Θέκλας της Maaloula στην περιφέρεια Δαμασκού στη Συρία πριν τις απελευθερώσει το Μάρτιο του 2014 μετά την καταβολή υπέρογκων λύτρων κι απελευθέρωση πολλών τρομοκρατών που ζητήθηκε από αλ Νούσρα. Οι ενδοτρομοκρατικές διαφορές είναι συχνές ακολουθούν το κανόνα της σπείρας και πολλές φορές οδηγούν ως και σ΄ενδοπαραταξιακό εμφύλιο…

Έχουν περάσει περισσότερα από 6 χρόνια από την απαγωγή των αδελφών της Maloula από ένοπλους που ανήκαν στην τότε Jabhat Al-Nusra (παράρτημα Al-Qaeda στη Συρία), αλλά το όνομα Abu Malik al-Tali εξακολουθεί να σχετίζεται με την υπόθεση, πως ήταν ο εγκέφαλος αυτής της ομάδας.Η σύλληψή του σήμερα με διαταγή al-Jolani έγινε εν μέσω μιας διαμάχης εξουσίας μεταξύ πολλών τρομοκρατικών παρατάξεων στο Idlib σχολιάζει το al Hadath.

H Jabhat Al-Nusra απήγαγε περίπου 13 μοναχές και 3 βοηθούς από τη Μονή Αγ. Θέκλας στη Maaloula – που είναι Σύριες και Λιβανέζες – τον Δεκέμβριο του 2013.

Πριν από 3 χρόνια, ο εξτρεμιστής ηγέτης-απαγωγέας έχασε τον γιο του σε μια επιχείρηση δολοφονίας στην ύπαιθρο του Idlib, καθώς στις 25 Οκτωβρίου 2017, πυροβολήθηκε από άγνωστους ένοπλους στην ύπαιθρο του Idlib, ενώ ήταν στο δρόμο.

Πριν από μια εβδομάδα,η Hayat Tahrir alSham αποσύρθηκε από τις θέσεις της στον διεθνή αυτοκινητόδρομο M4 που συνδέει τις πόλεις Lattakia και Saraqib. Πριν από δύο ημέρες, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής άρχισαν να αφαιρούν τα οδοφράγματα κατά μήκος αυτού του δρόμου .. Σήμερα, το “Al-Nusra Front” έκανε τη σύλληψη του “Abu Malik al-Tali”,ενός από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της συμφωνίας αποκλιμάκωσης στο Idlib.
Και το ερώτημα είναι: αυτά τα βήματα αποτελούν ένδειξη πρόθεσης της Τουρκίας να εφαρμόσει τη Συμφωνία του Σότσι και να παραδώσει τον M4 και τις περιοχές νότια του στον συριακό στρατό ή είναι απλώς ελιγμοί που αποσκοπούν στην παραπλανητική, αποφυγή κερδίζοντας χρόνο …;!

dimpenews.com