ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Μισό εκατομμύριο ευρώ έκαναν φτερά από την Πρεσβεία της Λιβύης (GNA) στη Ρώμη.”Χάθηκαν” κατά την μεταφορά τους από Πρεσβεία Λιβύης στη Ρώμη σε αυτή του Βατικανού…. ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Μισό εκατομμύρια ευρώ του λιβυκού λαού έκαναν φτερά κατά την μεταφορά τους από Πρεσβεία Λιβύης στη Ρώμη σε αυτή του Βατικανού….To πλιάτσικο της περιουσίας του πολύπαθου λιβυκού λαού σμεχίζεται. Αφού τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας Λιβύης πέταξαν στην Τουρκία τώρα αποκαλύπτεται ότι μισό εκατομμύριο ευρώ έκαναν φτερά στη Ρώμη, σθεναρό σύμμαχο εξ αρχής του GNA..Η μεγάλη κλοπή έγινε μέσω της Πρεσβείας της Λιβύης στην ιταλική πρωτεύουσα….Η Ιταλία υποστήριζε τον GNA πριν την ενεργό ανάμειξη Τουρκίας (αποστολή στρατευμάτων, οπλισμού και μισθοφόρων τζιχαντιστών από Ιντλίμπ 14.000 τον αριθμό). Καθημερινά πολιτικές διπλωματικές αποστολές είναι στην Τρίπολη στο πλευρό Sarraj. Κοινά ναυτικά γυμνάσια με Τουρκία προχθές στ΄ανοιχτά Λιβύης.Aποναρκοθέτηση της Τρίπολης με συμμετοχή από κοινού Τούρκων και Ιταλών πυροτεχνουργών… Η υποστήριξη φαίνεται είναι με το αζημείωτο, δεν είναι τυχαίο πως τα λιβυκά κεφάλαια έφυγαν προς Τουρκία, Ιταλία….

Η υπεξαίρεση και η διαφθορά που επικρατεί στις διπλωματικές αποστολές του GNA στο εξωτερικό, έχει φθάσει πλέον σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον ν΄αποσιωπηθεί.Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν εις βάρος του Λίβυου Πρέσβη στη Ρώμη του Omar Omar Tarhouni προέβη σε σαρωτικές αποφάσεις όπως η απαγόρευση εισόδου υπαλλήλων σε επίμαχα γραφεία καθώς αυτός και το επιτελείο του επιχειρούν ν΄ανασκευάσουν και να διορθώσουν έγγραφα….Εμφανίζεται να υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον (596.249,12) ευρώ μόνο σε 1,5 μήνα..

Το κράτος της Λιβύης, εκπροσωπούμενο από τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ιατρικής και Υποστήριξης, μετέφερε ποσό 14 εκατομμυρίων δηναρίων στην Πρεσβεία της Λιβύης στη Ρώμη, αφιερωμένο στη θεραπεία των τραυματιών του ηφαιστείου και στη συνέχεια μετέφερε το ποσό στις 17/3/2020 που επισυνάπτεται στην επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Κέντρου Ιατρικής και Υποστήριξης. Απαγορεύεται η διάθεση οποιουδήποτε από αυτά τα κεφάλαια χωρίς απόκτηση άδειας από αυτόν… Η μεταφορά χρημάτων έγινε κατά την περίοδο εξάπλωσης της πανδημίας Corona στην Ιταλία, η οποία οδήγησε στην απέλαση μεγάλου αριθμού τραυματιών που ήταν παρόντες στην Ιταλία για φόβο για την ασφάλειά τους και για εκείνους που παρέμειναν, το ιταλικό κράτος εμπόδισε διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων τότε εκτός από επείγουσες περιπτώσεις, καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία δέσμευσαν χώρους εντατικής θεραπείας και τις διέθεσαν σε ασθενείς με κορώνα.

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία αναφορών σχετικά με τη διαφθορά του πρέσβη και τη μεταφορά χρημάτων σε άγνωστους προορισμούς και χωρίς να προηγηθεί αίτημα και λήψη έγκρισης από τον διευθυντή του Κέντρου Ιατρικής Υποστήριξης, όπως αναφέρεται στο έγγραφό του με ημερομηνία 17/03/2020, αναγκάστηκε ο τελευταίος να απευθυνθεί στην πρεσβεία και να στείλει ένα άλλο έγγραφο με ημερομηνία 05/6/20, με αριθ. 2020-1382 που ζητά τη μεταφορά της αξίας της κατάθεσης (14 εκατομμύρια δηνάρια) για τους τραυματίες, στην πρεσβεία της Λιβύης στο Βατικανό έγραφο με ημερομηνία 05/10/2020 από τον διευθυντή του Τμήματος Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών ζητώντας ταχύτατα μεταφορά της κατάθεσης. Αλλά μόλις η κατάθεση μεταφερθεί βάσει αυτών των οδηγιών στην Πρεσβεία του Βατικανού της Λιβύης, σημειώνεται ότι η αξία που μεταφέρεται στη συνέχεια πάσχει από έλλειμμα αξίας (596 χιλιάδες ευρώ), δηλαδή περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ έχουν δαπανηθεί τότε σε μια περίοδο περίπου ενάμιση μήνα από την ημερομηνία κατά την οποία η κατάθεση έφτασε στην πρεσβεία Λιβύης στη Ρώμη !!!

Ο Πρέσβης της Λιβύης στο Βατικανό έχει ενημερώσει τον Διευθυντή του Κέντρου Ιατρικής Υποστήριξης για το θέμα αυτό με την επιστολή του με ημερομηνία 18/..?/2020, με τον αριθμό αναφοράς 10/269/169. Aναφέρει όλες αυτές τις καταχρήσεις και στη συνέχεια δηλώνει τα χρήματα που μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό της πρεσβείας της Λιβύης στη Ρώμη σε άλλους προορισμούς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, η Εποπτεία και το Υπουργικό Συμβούλιο του GNA δεν έλαβαν μέτρα εναντίον του Πρέσβη Omar Tarhouni…..

H Ιταλία έκανε ανέξοδη ΑΟΖ με Αθήνα αλλά προηγουμένως έστρωσε το χαλί στη Γαλάζια πατρίδα του Ερντογάν με την υποστήριξη του GNA που από εκεί προέκυψε το έκτρωμα συμφωνία GNA Toυρκίας που υποθηκεύει τη μισή Μεσόγειο.

dimpenews.com