Τα μυστήρια του Λυκαβηττού: Η απήχηση των Σημείων του θαυμαστού Σημείου του Τιμίου Σταυρού Λυκαβηττού στον αραβικό κόσμο είναι τέτοια που μόνο σε μια αραβόφωνη ανάρτηση έγιναν σε 2 μέρες 20.000 μοιράσματα και 2000 σχόλια για το θαύμα με την κοπέλα που περπάτησε.

Τα μυστήρια του Λυκαβηττού…..Παρακολουθώ εκ μακρόθεν τα όσα συμβαίνουν στους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού….Θα ήταν παράλειψη σημαντική εκ μέρους μου αν δεν αναφερόμουν στα θαυμαστά σημεία, στο θαύμα της πίστης, στην μεγαλουργία του Τιμίου Σταυρού, Σταυρός ο Φύλαξ της Οικουμένης. Η χάρη του έχει υπερβεί τα στενά όρια μιας πατρίδας…αφού ο Σταυρός είναι οι θείες συντεταγμένες της Οικουμένης του Σύμπαντος κόσμου είναι τα πνευματικά σύνορα της Εκκλησίας που εγκολπώνουν όλη τη Δημιουργία εις ένα αμέριστο Ένα μέσω της Αγάπης..

Η απήχηση των Σημείων του θαυμαστού Σημείου του Τιμίου Σταυρού των Αθηνών στον αραβικό κόσμο είναι τέτοια που μόνο σε μια αραβόφωνη ανάρτηση έγιναν σε 2 μέρες 20.000 μοιράσματα και 2000 σχόλια….Αφορά την αποκατάσταση υγείας νεαρής κοπέλας από την Πάτρα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ξαναπερπάτησε….

Μια απλή αγρότισσα μια φτωχή απλή γυναίκα η Ειρήνη από την Κρήτη δέχθηκε αρχικά αυτό το δώρο, το Σταυρό που στη συνέχεια κατέληξε στα χέρια του εφημέριου του προσκυνήματος των Αγ. Ισιδώρων..Να πως την περιγράφει ο π. Δημήτριος Καββαθάς που την γνώρισε: ” άκρως ταπεινή, ασκητική και χαρισματική… αφανής, πτωχή και απλή αγρότισσα ζούσε σ’ ένα πολύ φτωχικό σπίτι με πενιχρά μέσα, χωρίς έσοδα, μόνο με τα ζώα της, τις ελιές και τις πορτοκαλιές της…..απουσίαζε στους αγρούς μαζεύοντας χόρτα για τα αγαπημένα της ζωντανά….την είδαμε να επιστρέφει, σέρνοντας ένα παλιό καρότσι φορτωμένο κλαδιά και χόρτα. Τότε τρέξαμε να τη βοηθήσουμε και πλησιάζοντας την, νιώσαμε ένα υπέροχο δυνατό άρωμα να μας λούζει, ενώ όταν προσπάθησα να την ασπαστώ, πνιγόμουν από την δύναμη αυτής της θείας ευωδίας.
Αυθόρμητα έσκυψα να της φιλήσω το χέρι και έκπληκτος το είδα γεμάτο εκδορές και χώμα από τις αγροτικές δουλειές, όμως ταυτόχρονα ουράνια ευωδία
ανέδυε από αυτό το χωριάτικο αλλά και ευλογημένο χέρι. Μας οδήγησε στο προσευχητάρι της, στο δωμάτιο δηλαδή που διατηρούσε ως τόπο προσευχής με τις αγίες εικόνες, το ακοίμητο κανδήλι και το ξύλινο εικονοστάσιο μέσα στο οποίο φυλασσόταν ο Τίμιος Σταυρός….. Ο Τίμιος Σταυρός στα καθαρά της χέρια θεράπευε κάθε ασθένεια σωματική και πνευματική”..

Ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης παρέλαβε αυτό το ουράνιο κληροδότημα και την ύψιστη ευθύνη να σταθεί αντάξιος της αποστολής του.. Και φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε με ιδεώδη τρόπο στην εκλογή του…Ο Τρισυπόστατος Θεός να τον έχει καλά κι ανέκπτωτο να συνεχίσει το άοκνο έργο του …

dimpenews.com