Γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπόμπ Μενέντεζ: να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για να σταματήσει την επίθεσή της στη Μεσόγειο…..

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ο Μπόμπ Μενέντεζ έκανε την ακόλουθη δήλωση: “h Tουρκία εντείνει κατά μέσο όρο την επιθετική της πολιτική. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για να σταματήσει την επίθεση της στη Μεσόγειο”.Tη δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την ανταποκρίτρια της ERT στην Ουάσιγκτον, την Λένα Αργύρη.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Μενεντέζ μίλησε για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και επέκρινε την «ισότιμη διπλωματία» της χώρας του, λέγοντας ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν πρέπει να θέσουν την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία στην ίδια κατηγορία με την Τουρκία όταν αναφέρονται σε γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, εξηγώντας ότι Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που προκαλεί προβλήματα στην περιοχή.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτό που ονόμασε ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας,καθώς διεκδίκησε μια ΑΟΖ που φτάνει στη Λιβύη, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Ελλάδας ενώ επιδίδεται σε συνεχείς παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. Επιπλέον, καθώς οι ”Ηνωμένες Πολιτείες είναι κράτος δικαίου, πρέπει να επιβάλουν τον νόμο και να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία”, τόνισε ο γερουσιαστής Μενεντέζ.

dimpenews.com

One thought on “Γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπόμπ Μενέντεζ: να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για να σταματήσει την επίθεσή της στη Μεσόγειο…..

Comments are closed.