Σύλληψη 122 Σουδανών που πήγαιναν στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA.

Στην περιοχή του Darfour,συνελήφθηκαν 122 Σουδανέζοι μισθοφόροι από τις αρχές της Σουδάν. Αυτό το groupe των μαχητών ανάμεσα τους και 8 παιδιά πήγαιναν στη γειτονική Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του GNA.

Aν και σύμφωνα με πολλές αναφορές των Ηνωμένων Εθνών εκατοντάδες πιθανώς και χιλιάδες Σουδανοί μάχονται στη Λιβύη αυτή είναι η α΄φορά που το Khartoum ανακοινώνει επίσημα συλλήψεις…

Σε vidéo που διαδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο Suna, εμφανίζονται δεκάδες νέοι καθισμένοι στο έδαφος περικυκλωμένοι από δυνάμεις της τάξης. Αυτές οι εικόνες γυρίστηκαν στην πόλη El Geneina, την πρωτεύουσα του Κράτους του Δυτ. Darfour στα σύνορα με Tchad και Λιβύη.

Σουδάν,Αιθιοπία,Αίγυπτος έχουν διένεξη για το φράγμα του Νείλου..Aναφέρεται πως 3000 Σύριοι μισθοφόροι από τους συνολικά 15.000 που πολεμούν στο πλευρό του GNA επέστρεψαν στο Ιντλίμπ. Όλα αυτά δείχνουν πως η Λιβύη είναι η νέα γη του διεθνούς τζιχάντ με την επίσημη υποστήριξη της Τουρκίας….

H Toυρκία έστειλε 200 με 500 στρατιωτικούς συμβούλους…Η Αίγυπτος αντίστοιχα έστειλε ως και 500 στρατιώτες για υποστήριξη στον LNA και συγκέντρωσε 40 000 στρατιώτες στα σύνορα με Λιβύη…Ο Χαφτάρ έφθασε στην Τρίπολη αλλά νερό δεν ήπιε…Με τη συμβολή της Τουρκίας ο GNA ανέκαμψε.. Το LNA ασφαλίζει τις πετρελαιοπηγές και τις πύλες που βρίσκονται στο Oil Crescent. Τα λιμάνια βρίσκονται υπό αεροπορική κάλυψη, συμπεριλαμβανομένων εκσυγχρονισμένων ρωσικών MIG-29 από τη Συρία και Sukhoi-24. Οι αντιαεροπορικές συστοιχίες είναι επίσης ρωσικές. Οι εγκαταστάσεις πετρελαίου είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να διασχίσει το GΝΑ. Ωστόσο, η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία εξερεύνησης με την GΝΑ, η οποία καταπατά περιοχές που ανήκουν σ΄Ελλάδα και άλλες που διεκδικεί η Αίγυπτος.

Η Ιταλία υποστηρίζει το GΝΑ επειδή έχει σημαντικές επενδύσεις στη Λιβύη….

dimpenews.com