ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: H βάση al-Watiyah βομβαρδίστηκε από γαλλικά μαχητικά που απογειώθηκαν από το Μαλί;

Ιταλικό μέσο αναφέρει πως oι αεροπορικές επιδρομές κατά της βάσης al-Watiyah μπορεί να πραγματοποιήθηκαν από γαλλικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το Μαλί.

Iταλικό μέσο το agenzianova ισχυρίζεται ότι οι εννέα αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν τη βάση al Watiyah στη Λιβύη πραγματοποιήθηκαν από γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από μια βάση στο Μαλί και ότι αυτό θα αποτελούσε σημαντική κλιμάκωση της λιβυκής σύγκρουσης. Το μέσο επικαλείται τον ιστότοπο της Λιβύης “Libya Akbhar” που τονίζει πως οι “εννέα βομβαρδισμοί” είναι έργο γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών από το Μαλί. Προσθέτει δε, ότι γαλλικά μαχητικά έχουν ήδη παρέμβει στη σύγκρουση στη Λιβύη: τον Φεβρουάριο του 2019, γαλλικά Mirage 2000 από το Μαλί χτύπησαν ένα κομβόι αντίπαλων ανταρτώνν από το Τσαντ που κατέφευγαν από τη Λιβύη στο βόρειο Τσαντ προσφέροντας καλές υπηρεσίες τόσο στον Χαφτάρ όσο και στον πρόεδρο του Τσαντ , Ιντρίς Ντεμπί.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίσημη επίσκεψή στην Τρίπολη, του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και του ΓΕΣ της Άγκυρας Γιασάρ Γκουλάλ.

Ένας αξιωματούχος του LNA της Λιβύης δήλωσε σε παρέμβαση του στην τηλεόραση Al-Arabiya ότι ο στρατός της Λιβύης δεν θα αποκαλύψει τα έγγραφά του σχετικά με τις επιδρομές στη βάση Al-Watiyah και ότι προετοιμάζεται για μια πραγματική μάχη εάν η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του Βερολίνου.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο The Arab Weekly ότι τα πολεμικά αεροπλάνα που στόχευαν την αεροπορική βάση al-Watiya στη δυτική Λιβύη ήταν αεροσκάφη Rafale, γεγονός που περιορίζει την ταυτότητα της επιτιθέμενης δύναμης στη Γαλλία και την Αίγυπτο, τις δύο χώρες εντός της ακτίνας δράσης της βάσης που διαθέτουν στην περιοχή αυτού του τύπου τα αεροσκάφη .Την Κυριακή, η κυβέρνηση της Τρίπολης του GNA κατηγόρησε «ξένη αεροπορική δύναμη» για βομβαρδισμό της βάσης al-Watiyah.

Σήμερα τα χαράματα ένα ακόμη κομβόι που προσέγγισε την al Jufra εξανεμίστηκε από αεροπορική επιδρομή….

dimpenews.com