Μοναχογιός Ορθόδοξος Ρουμ/Ρωμιός μαχητής έπεσε νεκρός από εκρηκτικό μηχανισμό τζιχαντιστών στη Χάμα…

Μοναχογιός Ορθόδοξος Ρουμ/Ρωμιός έπεσε νεκρός από εκρηκτικό μηχανισμό τζιχαντιστών στη Συρία. Είναι ο Jamil Ameen Duwaib με καταγωγή από την πόλη Al Sukalabiyah της Χάμα που υπέκυψε στα τραύματά του μετά από έκρηξη μιας αυτοσχέδιας εκρηκτικής συσκευής (IED) που στόχευσε στρατιωτικό κομβόι που μετέφερε τον διοικητή των δυνάμεων Εθνικής Άμυνας της Al-Saqeliba, καθώς διερχόταν από το χωριό Athraya στο ανατολική ύπαιθρο της Χάμα.

Στον τόπο της επίθεσης παρατηρήθηκε πρόσφατα αυξημένη δραστηριότητα πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους της συνοδείας του διοικητή και τον τραυματισμό τριών άλλων σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο syriahr….

Για έκρηξη νάρκης κάνει λόγο λογαριασμός των Μονάδων Εθνικής Άμυνας.Όλα αυτά τα ισλαμιστικά γκρουπούσκουλα που δραστηριοποιούνται στη Β Χάμα έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας καθώς η Χάμα συνορεύει με κατεχόμενο από Τουρκία Ιντλίμπ. Η εξόδιος ακολουθία του έγινε στο ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη γεννέτειρά του…Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Watan ήταν φοιτητής σε Ανώτερη Σχολή και δεν πήγε να δώσει μαθήματα στην εξεταστική για να συμμετέχει στα περίπολα…To shamtimes αναφέρει πως η αποστολή χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στην ύπαιθρο της Ράκα και ότι η αυτοκινητοπομπή επλήγη από νάρκη…

dimpenews.com

One thought on “Μοναχογιός Ορθόδοξος Ρουμ/Ρωμιός μαχητής έπεσε νεκρός από εκρηκτικό μηχανισμό τζιχαντιστών στη Χάμα…

Comments are closed.