Αύριο Παρασκευή αναμένεται η έκδοση της απόφασης για μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί…

Αύριο Παρασκευή ιερή ημέρα του μουσουλμανικού κόσμου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου στο Reuters. “Αναμένουμε ότι η απόφαση θα είναι ακυρωτική και η απόφαση θα εκδοθεί την Παρασκευή”.

Ένας αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP του Ερντογάν, ο οποίος έχει ισλαμιστικές ρίζες, δήλωσε επίσης ότι η απόφαση “υπέρ ακύρωσης” αναμένεται την Παρασκευή αναφέρει η yenisafak.

Ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος Abdulkadir Selvi έγραψε στην εφημερίδα Hurriyet ότι το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει την απόφαση ακύρωσης του 1934 και θα τη δημοσιεύσει την Παρασκευή.

To ΣτΕ είναι πιθανό να ανακοινώσει την Παρασκευή ότι η απόφαση του 1934 μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε μουσείο ήταν παράνομη, ανέφεραν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναφορά της σε τζαμί..

H σημειολογία είναι προφανής ο Ερντογάν κηρύσσει πόλεμο κατά της Ελλάδας..και όχι πόλεμο συμβολισμών είναι αντίθετα ο υψηλός συμβολισμός αυτής της κίνησης που υποδηλώνει τον επικείμενο πραγματικό πόλεμο.. Θα ενεργοποιηθεί πιθανόν και όλο το τόξο της πυριτιδαποθήκης των Βαλκανίων με τη γνωστή υφιστάμενη διακοινοτική διομολογιακή διαμάχη…Εν ολίγοις «ἐς αὔριον τά σπουδαῖα».

Τα γεγονότα στο Βελιγράδι δεν είναι άμοιρα της επιχειρούμενης εξομάλυνσης σχέσεων Σερβίας Κοσσυφοπεδίου αφού η αποσταθεροποίηση άρχισε παραμονές μετάβασης του Βούτσιτς σε Βρυξέλλες για τετ α τετ διαπραγματεύσεις με επικεφαλή του προτεκτοράτου του ΝΑΤΟ/ΕΕ για εξομάλυνση, αποκατάσταση σχέσεων-αναγνώριση….Στο φόντο πάντα η καθοριστική μάχη του Κοσσυφοπεδίου με Οθωμανούς που ακόμη δεν έχει τελειώσει ή είναι προς αναζοπύρωση δοθείσης ευκαιρίας….Οπότε η κίνηση με Αγ Σοφία είναι κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας της Ορθοδοξίας και κατ’ επέκταση κατά Βαλκανίων αναμοχλεύοντας τα διακοινοτικά μίση…Είναι μια ενέργεια που γίνεται με την ανοχή του διεθνού παράγοντα που θέλει για μια ακόμη φορά να ενσπείρει το χάος και να βυθίσει στο αίμα τη χερσόνησο του Αίμου ώστε να έχει το ρόλο του ρυθμιστή αλλά και να πετύχει την αποδυνάμωση του ρώσικου τόξου με αιχμή του δόρατος την Τουρκία…..Ήδη ο Ορθόδοξος κόσμος στα Βαλκάνια έχουν ξεσηκωθεί με το θέμα της Αγ Σοφίας και στο μέλλον ένα νέο μέτωπο θα αντιπαρατεθεί στον Ερντογάν αφού θα συσπειρώσει νέες δυνάμεις σε μια νέα γραμμή κοινή….Τα Βαλκάνια δεν είναι έτοιμα να απεμπολήσουν την ταυτότητά τους…….

dimpenews.com