Η απόφαση για Αγιά Σοφιά αναμένεται πριν τις 5 το απόγευμα σήμερα.Μετά ή πριν την προσευχή Παρασκευής ή κατά το κήρυγμα..

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης Haber που βγάζει ρεπορτάζ σε απευθείας μετάδοση έξω από την Αγιά Σοφιά η απόφαση του ΣτΕ για την μετατροπή του μνημείου σε τζαμί αναμένεται να εκδοθεί σήμερα μετά τις 5.00 το απόγευμα. Πριν την προσευχή της Παρασκευής ή μετά αυτό είναι το θέμα.. ή ίσως κατά τη διάρκεια του κηρύγματος της Παρασκευής. Απομένουν 5 μέρες ως τις 15 Ιούλη από την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά Ερντογάν, όλα σχετίζονται.. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού αναμένουν ότι η απόφαση θ΄ανακοινωθεί πριν τις 17:00 μ.μ σήμερα Παρασκευή 10/7/20.Αλλάζει εν μέσω αλαλαγμών πολέμου καθεστώς σχεδόν ενός αιώνα….. ΄Ενα ακόμη δείγμα γραφής του λεγόμενου πολιτικού ισλάμ…

Και μια και αναφερόμαστε στο ναό της Του Θεού Σοφίας ”μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι” είναι ίσως το πιο στρατηγικό ολίσθημα του Ερντογάν ….

Όσο για την ανούσια υποτονική δήλωση της UNESCO αυτή τονίζει ότι «για οποιαδήποτε μετατροπή πρέπει να ειδοποιηθεί η UNESCO από το κράτος εκ των προτέρων, και θα πρέπει να υπάρξει (νέα) διαδικασία αξιολόγησης, εάν χρειάζεται, από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς».«Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να αρχίσουν διάλογο προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει την οικουμενική αξία του μνημείου», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της τούρκικης Προεδρίας Καλίν με τις τελευταίες δηλώσεις του προϊδέασε για το πνεύμα της απόφασης αφού είπε πως οι εικόνες τα ψηφιδωτά δηλ. τα εναπομείναντα θα παραμείνουν στη θέση τους θα είναι ανοιχτό το μνημείο και για όλους τους επισκέπτες και ουσιαστικά το μόνο που θ΄αλλάξει είναι ότι θα παραχωρηθεί και για λατρευτική χρήση…..

dimpenews.com

One thought on “Η απόφαση για Αγιά Σοφιά αναμένεται πριν τις 5 το απόγευμα σήμερα.Μετά ή πριν την προσευχή Παρασκευής ή κατά το κήρυγμα..

Comments are closed.