Ο ψευδοαχαλίφης Ερντογάν έσπασε την υπερχιλιετή Συνθήκη του χαλίφη Omar Ibn Al-Khattab με χριστιανούς που τους έθετε σε καθεστώς προστασίας. Μετατρέπει την Αγια- Σοφιά σε τζαμί όπως ο χαλίφης των Omeyyades μετέτρεψε σε Μεγάλο τζαμί των Omeyyades στη Δαμασκό τη βασιλική 4ου αι μ.Χ του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή.


Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 108288218_304077187627795_4278589427103382296_o.jpg

H μετατροπή της Εκκλησίας της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί είναι μια παράδοση του εξτρεμιστή χαλίφη των Omeyyades του Ben Abdelmalek, που μετέτρεψε τη παλαιοχριστιανική βασιλική 4ου αι μ.Χ του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή στη Δαμασκό (‘όπου βρίσκεται ως σήμερα η Τίμια Αποτμηθείσα Κεφαλή του )στο τζαμί των Omeyyades αφού πρόσθεσαν 3 μιναρέδες για να δείξει πως πρόκειται για ένα ισλαμικό επεκτατισμό και κύριος του παγκόσμιου ισλάμ. Ο El Othmani Erdogan κάνει ακριβώς το ίδιο.Ο σκοπός είναι προφανής..αποτελεί κάλεσμα στους ισλαμιστές τρομοκράτες από όλον τον κόσμο να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού του εννοείται ως παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές για να πολεμήσουν για τον ιερό σκοπό σε κάθε ξένη γη…
Ο χαλίφης Omar Ibn Al-Khattab αρνήθηκε να προσευχηθεί σε μια εκκλησία από το φόβο ότι οι μουσουλμάνοι μετά από αυτόν δεν θα την τροποποιήσουν σε ναό.Σήμερα οι νεοθωμανοί οι αυτοανακηρυχθέντες χαλίφηδες οφείλουν να σεβαστούν τους τόπους χριστιανικής λατρείας αλλά ωστόσο κάνουν το σύμβολο του χριστιανισμού τζαμί με προεδρικό διάταγμα και συνοπτικές διαδικασίες.Ο Σουλτάνος διέκοψε τη χιλιετή συνθήκη*(Συνθήκη του Umar) που έκλεισε ο Omar Ibn Al-Khattab και οι χριστιανοί ( στην προκειμένη περίπτωση αυτοί της Συρίας)…Η συνθήκη/συμφωνία ορίζει : “ότι οι (χριστιανικές μειονότητες) έχουν πλήρη ασφάλεια/διασφάλιση αναφορικά με τη ζωή τους τις εκκλησίες τους τη πίστη τους και ολα τα προσκυνήματα που διαθέτουν στο εσωτερικό ή εκτός πόλης δηλ. το KAMAME (ναός της Αναστάσεως), ναός Γεννήσεως Βηθλεέμ, (να είναι προστατευμένοι σύμφωνα με το λόγο του ”προφήτη”). Ομοίως, οι υπόλοιποι Χριστιανοί που ζουν εδώ…” Tareekh  – Ibn Khaldoun λόγιος του ισλάμ (2/225).

Ο Ερντογάν εκτός από σουλτάνος γίνεται πλέον και άτυπος χαλίφης. Επιδιώκει να μετατρέψει την Αγία Σοφία και την Κωνσταντινούπολη σε κέντρο του Ισλάμ.Θέλει να γίνει ο πολιτικός ηγέτης του παγκόσμιου ισλάμ..Άλλωστε η αναφορά του στο τζαμί αλ Ακσά (τον χρυσό θόλο) ότι η μετατροπή της Αγια – Σοφιάς σε τζαμί ”αποτελεί προάγγελο της απελευθέρωσης και του αλ Ακσά” (στην Ιερουσαλήμ) είναι ενδεικτική.Επιχειρεί να συσπειρώσει και να ηγηθεί….

*H Συνθήκη του Umar εκδόθηκε το 717 μ.Χ από τον Χαλίφη omeyyade Umar ben Abd al Aziz (682-720), γνωστό ως Umar II. Είναι μια συνθήκη μεταξύ αυτού του χαλίφη και των μη μουσουλμάνων των ”λαών της Βίβλου”, τοποθετημένων υπό το καθεστώς της dhimma  (κι αποκαλούμενων dhimmis).Αποδίδεται ή συνθήκη και στον β χαλίφη τον Omar bin al-Khattâb.

dimpenews.com