Οι δυνάμεις LNA ανέπτυξαν το ρώσικο σύστημα αεράμυνας S 300.

αρχείο

Οι δυνάμεις LNA του στρατάρχη Χαφτάρ ανέπτυξαν το ρώσικο σύστημα αεράμυνας S 300 αναμένοντας τη μεγάλη μάχη της Σύρτης…Tα τούρκικα μαχητικά θα έχουν ένα αληθινό απρόσβλητο πλέγμα απέναντί τους..

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός της Λιβύης έχει λάβει προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση του ουρανού και της ζώνης ασφάλειας Al-Jufrah και Sirte.

Η πηγή, η οποία προτίμησε να μην κατονομαστεί, πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα ασφαλείας στις ανατολικές και παραμεθόριες περιοχές με την Αίγυπτο με προηγμένα συστήματα άμυνας S-300.

Τα συστήματα αεράμυνας S-300 ασφαλίστηκαν επίσης με αναβαθμισμένα συστήματα που ονομάζονται “Buk”.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι το σύστημα αεράμυνας υπάρχει ήδη στον LNA.

Το αιγυπτιακό σύστημα Buk M2E είναι ένα πολύ εξελιγμένο ρωσικό σύστημα άμυνας μεσαίας εμβέλειας. Το Buk M2E είναι η έκδοση εξαγωγής του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας Buk-M2 ή SA-17 Grizzly που αναπτύχθηκε από το σύστημα Buk-M1-2 κι άρχισε να αναπτύσσεται από το 1988 και επίσημα τέθηκε σε λειτουργία το έτος 2008 ενώ το σύστημα Μ-Μ1-2 τέθηκε σε λειτουργία το 1998. Το σύστημα αυτό κατασκευάζεται από την εταιρεία “Almaz Ante”, ηγέτη στον τομέα των συστημάτων αεροπορικής άμυνας διαφόρων τύπων.Το σύστημα εξήχθη στην Αίγυπτο, τη Συρία, την Αλγερία, το Ιράν, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και τη Βενεζουέλα.

Το σύστημα Buk-M2 θεωρείται το καλύτερο σύστημα αεροπορικής άμυνας στον κόσμο μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου συστήματος Buk-M3, το οποίο άρχισε να λειτουργεί από το τέλος του 2016 με τις ρωσικές δυνάμεις αεροπορικής άμυνας και η Αίγυπτος εξέφρασε την επιθυμία της για να το αποκτήσετε.Το σύστημα Buk-M2E μπορεί να χειριστεί αεροσκάφη μάχης, ελικόπτερα, κινητούς πυραύλους, πυραύλους που εκτοξεύονται με αέρα, τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (που εκτοξεύονται από μέγιστο εύρος 200-300 km), αεροπλάνα υψηλής ακρίβειας, επίγεια οχήματα και επιφανειακά πλοία.Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με πυραύλους 9M317, καθώς το εύρος του εναντίον αεροσκαφών κυμαίνεται από 3 έως 45 km, σε υψόμετρο 15 έως 25 km. Η έκταση της σύγκρουσης εναντίον τακτικών βαλλιστικών πυραύλων είναι 20 χλμ. Και η έκταση της σύγκρουσης εναντίον των αεροπορικών πυραύλων (κρουζ) είναι 20 χλμ.

dimpenews.com