Ο Γενοκτόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Η Τουρκία μέσω Ερντογάν απειλεί την Αρμενία…..

Ο Ερντογάν σε νέες περιπέτειες….Δήλωσε έτοιμος για νεοθωμανική αποστολή και στον Καύκασο. Είπε:Θα συνεχίσουμε ξανά να εκπληρώνουμε αυτή την αποστολή που οι πρόγονοί μας πραγματοποίησαν για εκατονταετίες στον Καύκασο. Θα επιθυμούσα να δηλώσω την απερίφραστη καταδίκη μας κατά των αρμενικών επιθέσεων κατά των αδερφών μας του Αζερμπαϊτζάν.Δεν πρόκειται για μια συνοριακή διαμάχη και παραβίαση αλλά για μια σκόπιμη άμεση επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν.Αδιαμφισβήτητα αυτή η επίθεση δείχνει ότι η Αρμενία διεισδύει, πηγαίνει πέραν από τις δυνάμεις του. Η Τουρκία δεν θα διστάσει να σταθεί στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν μιας χώρας που έχει μαζί της μακροχρόνιες σχέσεις αδερφικές και φιλικές κατά μιας επίθεσης που είναι ενάντια στα δίκια της και το έδαφός της. Πιστεύω ότι δεκάδες χιλιάδες από τους Αρμένιους που βιοπορίζονται στη χώρα μας διαταράχθηκαν από του κράτους τους την αντίθετη συμπεριφορά….

Eπίσης ο Ακάρ δήλωσε: “θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του Azerbaijan με όλες μας τις Ένοπλες δυνάμεις κατά των εχθροπραξιών της Αρμενίας.”

Στο μεταξύ σήμερα για πρώτη φορά μετά την 12η Ιουλίου παρατηρήθηκε μια σχετική ησυχία στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη κατά μήκος του ΒΑ μέρους των συνόρων είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας στις 00:15,η Shushan Stepanyan…Είπε δεν χρησιμοποιήθηκε πυροβολικό αυτή τη νύχτα σύμφωνα με το armradio. Στις μέχρι τώρα συγκρούσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί εκατέρωθεν στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αζέροι…

H Toυρκία και οι εξτρεμιστές εκφραστές του πολιτικού ισλάμ διευθύνοντες της αλλά και οι στρατολογημένοι τζιχαντιστές τους διαφαίνεται πλέον με σαφήνεια πως επιλέχθηκαν από ΗΠΑ εδώ και καιρό για να διαδραματίσουν το ρόλο του αντίπαλου δέους κατά της Ρωσίας κι εν γένει επί συνόλου του ρώσικου τόξου είτε στη Μ Ανατολή είτε στα Βαλκάνια είτε στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο όπως οι Αφγανοί ισλαμιστές Ταλιμπάν κατά της Σοβιετικής Ένωσης και βέβαια στις Δημοκρατίες του τέως ανατολικού μπλοκ -Καύκασος. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε αργά ή γρήγορα σε μια απευθείας ρωσοτουρκική σύγκρουση πέραν των περιφερειακών τους πολέμων….

Σε μαζική διαμαρτυρία στο Baku οι διαδηλωτές φώναζαν ”τέλος στην καραντίνα, αρχή πολέμου. Διατάξτε μας να πάμε να πολεμήσουμε. Αλλαχού Ακμπάρ….”

dimpenews.com