Μάχες ξέσπασαν και πάλι στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν..

Διασυνοριακές συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι νωρίς την Πέμπτη μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, δήλωσαν αξιωματούχοι και των δύο χωρών, μετά από μια παύση στις μάχες εν μέσω μιας ανάφλεξης μιας εδαφικής διαμάχης που συντηρείται εδώ και δεκαετίες στο Καύκασο.(AFP)
Τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές ως τώρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αζέροι από τις 12 Ιούλη που άρχισαν οι εχθροπραξίες ξανά για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν «πυροβόλησαν τα αρμενικά χωριά με ρουκέτες και οβίδες», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας Sushan Stepanyan.

«Το πυρ συνεχίζεται», έγραψε στο Facebook.

Το υπουργείο Άμυνας στο Μπακού δήλωσε σε ανακοινωθέν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο βορρά αφού “οι Αρμένιοι άνοιξαν πυρ κατά των χωριών του Αζερμπαϊτζάν με όπλα μεγάλης διαμέτρου”.

L’image contient peut-être : ciel, nuage, plein air et nature

Την Τετάρτη υπήρξε μια πρόσκαιρη εκεχειρία..

Το armradio μεταδίδει ότι Μονάδες των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων χτύπησαν ένα τανκ του Azerbaijan σύμφωνα με δηλώσεις της Shushan Stepanyan.Ο στρατός της Αρμενίας κατέστρεψε επίσης θέσεις συστοιχιών πυροβολικού και ρουκετών από όπου ο αντίπαλος σφυροκόπησε τις στρατιωτικές μας θέσεις και οικισμούς είπε η εκπρόσωπος του Υπ. Άμυνας Αρμενίας.

Η ίδια αναφέρει ότι:

Στις 03:40 και 30 το βράδυ, οι ένοπλες δυνάμεις οι αρμενικές μονάδες εμπόδισαν την απόπειρα διείσδυσης του εχθρού.

Μετά την σφοδρή μάχη, ο αντίπαλος έφυγε με απώλειες.

Στη συνέχεια, οι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να σφυροκοπούν τα χωριά Aygepar και Movs χρησιμοποιώντας Ananet και D-30 Haub. Τα πυρά συνεχίζονται σε αυτό το σημείο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της ΡΑ εξουδετερώνουν τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.
Είναι η πρώτη βάναυση παραβίαση της εύθραυστης εκεχειρίας χθες στις 12:15 ώρα 00:15

dimpenews.com