Οι 2 Ρώσοι που κρατούνταν όμηροι από τον GNΑ μεταφέρθηκαν στην Κων/πολη. Πήγαν στη Λιβύη για να συναντήσουν τον γιο του Καντάφι τον Saif Al-Islam Gaddafi….

Oι δύο Ρώσοι ερευνητές που κρατούνταν όμηροι από τον GNA μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Είχε αναφερθεί πως οι 2 Ρώσοι είχαν την ειδική αποστολή να συναντήσουν τον γιο του Καντάφι (Muammar Gaddafi) τον Saif Al-Islam Gaddafi και αφού πέτυχαν να τον συναντήσουν αιχμαλωτίστηκαν το 2019 κατά την επιστροφή τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες 18/7/20 η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα που μεταξύ άλλων τόνισε πως η ρωσική πλευρά έχει τη διαβεβαίωση του GNA μέσω ”του Υπουργού Εξωτερικών του Mohamed Taha Siala ότι το πρόβλημα των πολιτών μας θα επιλυθεί σύντομα”.Eίπε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε όλους τους διαύλους επικοινωνίας και ιδίως δια των κρατών που ασκούν άμεση επιρροή στον GNA για την απελευθέρωση των 2 Ρώσων [Maxim, σημείωμα συντάκτη sputnik] Chougaleï και [Samer] Souaïfan…..

Τον Μάιο του 2019, δύο Ρώσοι πολίτες που απασχολούνται στο Ίδρυμα Προστασίας των Εθνικών Αξιών συνελήφθησαν στη Λιβύη. Ο επικεφαλής του Γραφείου Ποινικών Ερευνών του Γενικού Εισαγγελέα της Λιβύης ισχυρίστηκε ότι επιχείρησαν να επηρεάσουν τις επόμενες εκλογές.Αυτοί είχαν πάει σύμφωνα με άλλη εκδοχή να κάνουν δημοσκοπήσεις και κοινωνικές έρευνες για τις εκλογές αιχμαλωτίστηκαν για εκβιασμό στη ρώσικη πλευρά και πιθανόν οι αρχές του GNA στον ένα χρόνο κράτησής τους ν΄απέσπασαν σημαντικές πληροφορίες..

Την Κυριακή ο Ρώσος επιτετραμένος για Λιβύη οJamshed Boltaev, είπε ότι η κυβέρνηση του (GNA) δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αναφορές για την απελευθέρωση των Ρώσων υπηκόων που κρατούνται στη Λιβύη που είναι οι Maxim Shogali κι Samer Suwifan. Ο μεταβατικός επιφορτισμένος με τις λιβυκές υποθέσεις στη Μόσχα ο Mustafa Abu Sayed, διέψευσε ότι απελευθερώθηκαν που κρατούνται όμηροι στην Τρίπολη από το Μάη του 2019.


dimpenews.com