Οι νεοθωμανοί του Κοσσυφοπεδίου αποκεφάλισαν τον 35χρονο ιερομόναχο Stefana Purića και τον δάσκαλο του χωριού. ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Από το Σύγχρονο Μαρτυρολόγιο. Ήταν 19 Ιουλίου του 1999 όταν ισλαμιστές τρομοκράτες μέλη του αυτοαποκαλούμενου  “Kosovo Liberation Army” KLA στο χωριό Budisavci στο Κοσσυφοπέδιο αποκεφάλισαν τον ιερομόναχο Stefana Purića (1964-1999), όχι μακριά από το μοναστήρι του όπου υπηρετούσε. Οι τζιχαντιστές έκοψαν με τσεκούρι τα κεφάλια του π. Stefana Purića και του δασκάλου Vujadin Vujović και τα σώματά τους τα έριξαν σ’ ένα λάκκο.

Ο ιερομόναχος Stefana Purića 1999 απήχθη και στη συνέχεια δολοφονήθηκε από μέλη του KLA στο χωριό Budisavci κοντά στο Klina αναφέρει το Radio Contact Plus.
Ο ηγούμενος του μοναστηριού Visoki Decani, ο π. Sava Janjic, υπενθύμισε αυτό το φοβερό έγκλημα.

“Εκείνες τις μέρες, αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, Σέρβοι πολίτες, ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα κατέφυγαν στο μοναστήρι Budisavci και χρειάζονταν φαγητό. Ο πατέρας Stefan βγήκε με τον Vujadin Vujević, δάσκαλο του χωριού, για να αγοράσει φαγητό, πιστεύοντας ότι δεν είχε τίποτα. Δεν θα συμβεί επειδή δεν αμάρτησε εναντίον κανενός και θεωρήθηκε ένας παράνομος άνθρωπος. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αιχμαλωτίστηκε από τα τοπικά μέλη του KLA και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε με τσεκούρι παρουσία πολλών ανθρώπων που παρακολουθούσαν το έγκλημα “, έγραψε ο Αρχιμανδρίτης Σάββας.

Τα λείψανα του πατέρα Stefan (1964-1999), καθώς και άλλων Σέρβων που εξαφανίστηκαν και σκοτώθηκαν εκείνη την εποχή στο Klina και το Istok, δεν βρέθηκαν ποτέ.kosovo-online 19/7/20

Νεομάρτυρες του 20ου αι. στα Βαλκάνια…

dimpenews.com