Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο στην πόλη Loutsk ΒΔ Ουκρανία.update: ελεύθεροι κι ασφαλείς όλοι οι όμηροι

Στη βορειοδυτική Ουκρανία ένοπλος κρατάει ομήρους 20 επιβάτες λεωφορείου στο κέντρο του Loutsk κι απειλεί μ΄έκρηξη βόμβας και έχει στην κατοχή του και εκρηκτικά χειροβομβίδες κι αυτόματα σύμφωνα με το τοπικό μέσο « Konkurent »..Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι έπιασε ομήρους τους επιβάτες. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών το πούλμαν υπέστη βλάβες.Η αστυνομία που έσπευσε στον τόπο που διαδραματίζεται η ομηρία δέχθηκε πυρά.Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Ο Yuriy Krochko,επικεφαλής της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης είπε ότι αποκλείστηκε το κέντρο της πόλης ,κι ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.Αναφέρει ότι η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχο της αστυνομίας και ότι ο επιτιθέμενος μιλά για μια μέρα κατά του συστήματος ..

Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε από τον οδηγό στο τέλος του πρωινού στο κέντρο της πόλης Loutsk. “Υπό το ψευδώνυμο Maksim ο Κακός, ο τρομοκράτης του Loutsk επικοινώνησε τις απαιτήσεις του στο Twitter, ανακοινώνει το ουκρανικό UNIAN. […] Αυτός συγχαίρει όλο τον κόσμο γι αυτή την αντισυστημική μέρα και δηλώνει πως το κράτος ‘είναι ο πρώτος τρομοκράτης’. ‘Η αλήθεια που θα βγει από το στόμα 24 θα σώσει τη ζωή εκατοντάδων άλλων ’,γράφει .

Είναι οπλισμένος με ένα πιστόλι -mitrailleur, χειροβομβίδες 2 βόμβες. Ένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός θα εκραγεί σύμφωνα με τον ίδιο σε άλλο πολυσύχναστο τόπο του Loutsk. Διαβεβαιώνει πως θα ανατινάξει τα πάντα αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του… Απαιτεί από δικαστές, υπουργούς, εισαγγελείς, βουλευτές, εκκλησιαστικούς ταγούς και επίσης Ουκρανούς ολιγάρχες να καταγράψουν δηλώσεις στις οποίες ν΄αναγνωρίζουν ότι είναι τρομοκράτες και να τις μεταδώσουν στο YouTube. ”

Oι αρχές δηλώνουν πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται 4 ώρες μετά την έναρξη της ομηρίας…

Εικόνα

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να έρθουν σ΄επαφή με τον απαγωγέα. Τον έχουν ταυτοποιήσει οι αρχές και υποστηρίζουν ότι ο δράστης εξέφραζε την απογοήτευσή του για το “ουκρανικό σύστημα” στις σελίδες των κοινωνικών μέσων.Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι προσωπικά παρακολουθεί την υπόθεση. Σε βίντεο που έχει καταγράψει τον εαυτό του ο ένοπλος λέει πως αυτή είναι μια ευτυχισμένη μέρα κατά του ουκρανικού καθεστώτος. Το πραγματικό όνομα του επιτιθέμενου είναι Maxim Kryvosh σύμφωνα με interfax.

Εικόνα
Εικόνα

Ώρα 6.15 μμ έχουμε κλείσει 8 ώρες ομηρίας και οι ουκρανικές αρχές λένε ότι η κατάσταση των ομήρων επιδεινώνεται καθώς είναι τόσες ώρες σε κλειστό χώρο χωρίς air conditioning και θερμοκρασία που υπερβαίνει τους 30C στο Loutsk κι όλα τα παράθυρα κλειστά. Κάποιοι επιβάτες θέλουν να πάνε για προσωπική τους ανάγκη ή να πιουν νερό ή να φάνε κάτι….

Ώρα 9.00 μμ.ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επικοινώνησε με τον απαγωγέα και δέχθηκε ν΄απελευθερώσει 3 ομήρους : μια έγκυο, μια γυναίκα ηλικιωμένη κι 1 παιδί..Τελικά αργότερα ο απαγωγέας απελευθέρωσε όλους τους ομήρους που είναι ασφαλείς και υγιείς..

dimpenews.com