ΕΚΤΑΚΤΟ Ισραηλινά μαχητικά αναχαίτισαν ιρανικό πολιτικό αεροσκάφος πάνω από τη Συρία και τραυματίστηκαν επιβάτες.

Ισραηλινά μαχητικά αναχαίτισαν ένα ιρανικό αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας στο συριακό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

To Al-Hadath TV μετέφερ πως ισραηλινά μαχητικά αναχαίτισαν ένα ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας ενώ πετούσε πάνω από τη Δαμασκό και είχε απογειωθεί από Βηρυτό Λιβάνου…

Αντίθετα κάποια ιρανικά μίντια μίλησαν για 2 αμερικανικά μαχητικά που αναχαίτισαν ή παρενόχλησαν το αεροπλάνο της Mahan στο συριακό εναέριο..

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πως “υπήρξαν τραυματίες μεταξύ των επιβατών στη συνέχεια της αναγκαστικής προσγείωσης που έκανε το αεροπλάνο αφότου παρεμποδίστηκε από ισραηλινό μαχητικό.” Ένα vidéo, από το εσωτερικό του αεροπλάνου δείχνει τραυματίες…

To λιβανέζικο lorientlejour αναφέρει πως το Iran κατηγόρησε το Ισραήλ πως αποπειράθηκε ν΄αναχαιτίσει πάνω από τη Συρία ένα αεροσκάφος της γραμμής Téhéran- Βυρητός.

Η κρατική ιρανική τηλεόραση έδειξε ένα βίντεο με επιβάτες να ουρλιάζουν καθώς το αεροσκάφος της ιρανικής εταιρίας Mahan Air φαίνεται ότι επιχειρεί ν΄αποφύγει 2 τουλάχιστον 2 μχητικά “καθώς το αεροπλάνο (ιρανικό) ήταν πάνω από τη Συρία ΄το μαχητικό του σιωνιστικού καθεστώτος πλησίασε το αεροπλάνο της Mahan Airlines”, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. “

Στη συνέχεια αυτής της επικίνδυνης ενέργειας του ισραηλινού μαχητικού ο πιλότος της πολιτικής αεροπορίας μείωσε γρήγορα ύψος για να αποφύγει τη σύγκρουση με το μαχητικό ισραηλινό και τραυματίστηκαν πολλοί επιβάτες .

“Μια πηγή της λιβενέζικης ασφάλειας δήλωσε στο AFP ότι “ένα ιρανικό αεροπλάνο αναχαιτίστηκε στο συριακό εναέριο και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Βηρυτού. Υπάρχουν 4 τραυματίες επιβάτες”, είπε.

dimpenews.com