Συγκρούσεις Hezbollah-Ισραήλ…Ο Ερντογάν με την ύβρη στην Αγία Σοφία νομιμοποιεί την επίθεση του Ισραήλ σε ισλαμικούς στόχους δηλ. Hezbollah που όμως σταμάτησε την ISIS και το νεοθωμανικό επεκτατισμό στη Συρία.

Συγκρούσεις μεταξύ Hezbollah και Ισραηλινού στρατού βρίσκονται σ΄εξέλιξη στα σύνορα του Λιβάνου. Το Reuters αναφέρει πως η Hezbollah εκτόξευσε πύραυλο κατά ισραηλινού οχήματος κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Shebaa Farms..Το Sky News μεταφέρει πως το ισραηλινό πυροβολικό στόχευσε 4 θέσεις της Hezbollah στα σύνορα και το Al-Jazeera επικαλούμενο τα ισραηλινά μέσα μεταδίδει πως έγινε προσπάθεια διείσδυσης στις fermes de Shebaa που εξουδετέρωσε η Τσαχάλ.

Image

Πιθανή επίθεση Hezbollah ATGM, αναφορές για ανταλλαγή πυρών με ισραηλινές δυνάμεις IDF. Ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ ο Μπένι Γκάντζ έφυγε από τη συνάντηση της Κνεσέτ πριν από λίγο για αξιολόγηση της κατάστασης ασφάλειας με κορυφαίους αξιωματούχους της IDF.
Το αεροδρόμιο Rosh Pina στο βόρειο τμήμα του Israel έκλεισε για λόγους ασφαλείας.
Μέχρι τώρα η κατάσταση φαίνεται να είναι υπό έλεγχο. Φαίνεται ότι το Ισραήλ απέτρεψε μια επίθεση της Hezbollah. H σιίτικη οργάνωση του Λιβάνου χρησιμοποιεί κατά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή Shebaa Farms στα νότια του Λιβάνου αντιαρματικούς πυραύλους , τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους πυραύλους Κornet.. “Βρισκόμαστε στην εξέλιξη ενός σοβαρού γεγονότος ασφαλείας”τόνισε ο Νετανιάχου.


Το AFP αναφέρει πως ο Ισραηλινός στρατός διατάσσει το κλείδωμα στο Γκολάν μετά από «περιστατικό ασφαλείας»
Σήμερα πραγματοποιείται ανταλλαγή πυρών στα βόρεια σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Η IDF συνεχίζει να χρησιμοποιεί πυροβολικό,λιβανέζικες πηγές λένε ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιχείρηση σε μια αμφισβητούμενη συνοριακή περιοχή, φερόμενη ως απάντηση στο θάνατο ενός μαχητή την περασμένη εβδομάδα σε αεροπορική επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ….
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται στη λιβανέζικη πλευρά. Ο ισραηλινός στρατός ωθεί τις δυνάμεις του σε οχυρωμένες περιοχές…
Ζητήθηκε από τους κατοίκους της παραμεθόριας περιοχής με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους.Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην περιοχή του Rouaysat al-Alam στα υψώματα Kafr Shuba…..

σπίτι στο Λίβανο που χτυπήθηκε από πυροβολικό Ισραήλ

H jp αναφέρει πως ο IDF απέτρεψε επιχείρηση διείσδυσης της Hezbollah κοντά στο Mount Dov στα σύνορα με Lebanon τη Δευτέρα το απόγευμα. Ο εκπρόσωπος τύπου της IDF Hidai Zilberman ισχυρίστηκε ότι έγιναν μάχες.
Το ίδιο μέσο υποστηρίζει ότι ο πυρήνας της Hezbollah που αποτελούνταν από 3-4 επιχειρησιακούς της διέσχισε τα σύνορα τη γνωστή Blue Line και εισχώρησε αρκετά μέτρα στα κατεχόμενα του Ισραήλ όπου όπως υποστηρίζουν τα ισραηλινά μέσα εντοπίστηκαν από τη Τσαχάλ και τους άνοιξε πυρ και επέστρεψαν στο Λίβανο..Δεν έχουμε απώλειες ή τραυματισμούς είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού….

To al manar αναφέρει:

επιστροφή της ηρεμίας στη ζώνη που έγινε θέατρο επιχειρήσεων , εκρήξεων ,ανταλλαγή πυρών κοντά στην ισραηλινή θέση Rwaiset al-Alam (Al-Manar)
16:30 σταμάτησε εντελώς το σφυροκόπημα του ισραηλινού πυροβολικού μόνο στρατιωτικά drones υπερίπτανται στη ζώνη. (Al-Manar)
16:25 ανταλλαγές πυρών στην περιοχή Chébaa (Al-Manar)
16:24 η Τσαχάλ στέλνει το στρατό της σε οχυρώσεις γιατί φοβάται θα γίνει στόχος.. (Site israélien Wala- Al-Mayadeen TV)
16:21 ο ισραηλινός στρατός διατάζει να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία και τουριστικοί τόποι στην κατεχόμενη Παλαιστίνη (Médias israéliens)
16:16 Πολλές πυρκαγιές άναψαν στα περίχωρα της ισραηλινής θέσης Rwaisat al-Alam à Kafar Chouba (Al-Manar)
16:14 πυροβολικό κατά του Rwaisat al-Alam (Al-Manar)
16:13ρουκέτες έπληξαν ένα τανκ Mirkava και την ισραηλινή θέση Rwaiset al-Alam στο Jabal al-Cheikh (Médias israéliens)
16:09 Eκρήξεις και πυρά στη θέση Rwaisat al-Alam, στα υψώματα Kafar Chouba στα κατεχόμενα (Al-Manar)
07:49 Πτώση ισραηλινού drone στο Νότιο Λίβανο.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η HEZBOLLAH

σε ανακοίνωσή της δράσεις που της προσάπτει το Ισραήλ...

«Όλες οι συζητήσεις για την αποτυχία μιας επιχείρησης από τα στελέχη μας είναι ψευδείς… δεν έχουμε εμπλακεί σε καμία ενέργεια στα σύνορα σήμερα… η ανταλλαγή πυρών ήταν μονόπλευρη… τ΄αντίποινά μας για το μάρτυρα Ali Muhsen ασφαλώς κι επίκεινται..
Οι Σιωνιστές πρέπει να περιμένουν τιμωρία για τα εγκλήματά τους … ο βομβαρδισμός σήμερα στο χωριό al Habaria και οι ζημιές που έγιναν σε ένα άμαχο σπίτι, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. “

Ο Ερντογάν με την ύβρη στην Αγία Σοφία νομιμοποιεί την επίθεση του Ισραήλ σε ισλαμικούς στόχους δηλ. Hezbollah…Για ποιον παίζει ο Ερντογάν;;;;;

Θ΄ανοίξουν παράλληλα 2 μέτωπα η ελληνοτουρκική διένεξη θα λειτουργήσει σαν επικάλυψη στην επίθεση Ισραήλ κατά Hezbollah..

dimpenews.com